Beril Khalaf Interiors'tan Yaratıcı ve Dramatik Bir Spor Mekanı: 7.15 GYM

SERBEST KÜRSÜ

İstanbul Maslak’taki 7.15 GYM projesinin iç mekan tasarım ve uygulaması Beril Khalaf Interiors tarafından hayata geçirildi. Her noktası çekimler için kullanılabilecek büyük bir sahne olarak tasarlanan spor salonunu, ham bir strüktür yaratıp sürdürülebilir tasarım elemanlarıyla besleyerek uzun yıllar boyu kullanılabilir kılmak hedeflendi.



New York ve İstanbul merkezli ofislerinde konut, ofis ve ticari alanlar başta olmak üzere geniş bir yelpazede iç mimari proje tasarımı ve uygulama işleri yapan Beril Khalaf Interiors tarafından tasarlanan 7.15 GYM kullanıcılarıyla buluştu.

Uzun zamandır aynı yaşam tarzını paylaşıp bunu bir işe çevirmek isteyen üç yakın arkadaşın, online platformda başlayan girişimlerinden sonra ortaya çıkan ortak bir performans alanı yaratma isteği 7.15 GYM projesinin temellerini oluşturmuş. Projenin ana tasarım fikri de bu üç arkadaşın arasındaki bağlantıyı temel alarak şekillenmiş. İç mekanın birçok kısmında vurgu yapılan ‘’üç’’ sayısının yanı sıra mekanda farklı sahneler yaratma isteği tasarımı ortaya çıkaran detaylar olmuş.



Mekanda oluşturulan her perspektifte kullanıcılara farklı bir çekim sahnesi yaratmak hedeflenmiş. Bu nedenle 7.15 GYM, bir spor mekanındansa her noktası çekim için kullanılabilecek büyük bir sahne olarak tasarlanmış ve hem bu fikre hem de kullanıcı profiline uygun dokular, renkler ve aydınlatma elemanları tercih edilmiş. Online platformda gerçekleştirilen antrenmanlara süreklilik sağlanabilecek bir buluşma noktası yaratabilmek amacı ile yola çıkılan 7.15 GYM projesinde özellikle ışık planlaması bir performans sahnesi kadar kapasiteli ve ayarlanabilir olarak planlanmış.

Duvarlarda kullanılan perspektifli aynalar hem mekanı daha geniş göstermek hem de tek kişi ile sonsuz sayıda insan figürü oluşturabilmek için uygulanmış. Aynaların devamında ise “üç” sayısını vurgulayan birbirinden farklı dokulara sahip, aynı zamanda bir bütün halinde duran katmanlar oluşturularak, “Kuvvet Üret” felsefesi ile yola çıkan kullanıcıların bu fikrini destekleyen bir köşe oluşturulmuş. Bunların yanı sıra, duvarların geneline uygulanan brüt beton rengi dekoratif sıva, iç mekanda ham ve uğraşılmamış bir atmosfer yaratmak amacıyla kullanılmış. Zeminlerde mikro beton giriş itibarıyla mekanın en arka ucuna kadar uygulanmış, geri kalan kısmında ise antrenman sırasında kullanıma uygun olarak karo kauçuğa yer verilmiş.



Girişte kullanıcıların kendilerine ait tekstil tasarımlarını sergileyebilecekleri sürdürülebilir bir alan yaratılmış. Bunun yanı sıra sporcuların eşyalarını bırakabilecekleri küçük dolaplar ve antrenmanda kullanılacak ekipmanların depolanabileceği ve sergilenebileceği alanlar oluşturulmuş. Spor salonu içerisinde yer alan asma kat ise ortak kullanım alanı olarak iki adet duş, bir adet tuvalet ve bir ofis alanı ile değerlendirilmiş. Ofis alanında kullanıcıların antrenman aralarında dinlenebilecekleri bir oturma bölümünün yanı sıra kompakt bir mutfak ve toplantı masası yerleştirilmiş.

7.15 GYM’de genel olarak tasarım fikri, ham bir strüktür yaratıp bu alanı sürdürülebilir tasarım parçaları ile beslemek ve yeni yaratılan bir markanın ana merkezi olarak yıllar boyunca kullanılabilir kılmak olmuş.