Fotoğrafçı değil, foto muhabiri
İzmirli Foto Muhabiri Mehmet Özdoğru, arada haber gönderiyor.
Çoğunu kullanıyorum, çünkü ilgimi çeken konular.
Bugün ise ‘Plastik kirliliğine karşı acilen harekete geçmemiz gerekiyor. 1950’den bu yana, 8 milyar tondan fazla plastik üretildi. Bu gidişatı değiştirmezsek plastik üretimi 2050 yılında dörde katlanacak. Şirketler, bu plastiklere sonrasında ne olduğuna dair çok az şey bildiklerini söylüyorlar. Önerdikleri tek çözüm ise geri dönüşüm.’ dedikten sonra devam ediyor
‘Ancak geri dönüşüm çözüm değil.
Bugüne kadar üretilen plastiklerin %90’ı geri dönüşmedi.
Çöplüklerde biriken bu plastikler en sonunda ya doğaya karışıyor ya da yakılarak toksik kirliliğine neden oluyor.
Bu kirliliğe sebep olan büyük şirketler sorumluluklarından kaçmamalı. Onlara KULLAN-AT plastikler konusunda harekete geçmeleri için bir çağrıda bulunmalıyız.’
Sevgili Mehmet kardeşimiz şöyle devam ediyor:
‘Sen de bana katıl ve şirketlere plastik konusundaki sorumluluklarını hatırlat!’
*-
Belki de yalnız İzmir değil, Türkiye’den ‘özel’ tek davetli olduğum, ‘Let's Talk’ (Hadi Konuşalım!) etkinliğine konuşmacı katılımcılar belli oldu.
‘Let's Talk’ etkinliğinde süper model Natalia Vodianova'ya ve UNFPA'ya katılacak Türk katılımcılar ile dünyaca ünlüler açıklandı.
25-26 Ekim 2018 tarihinde Antalya Kemer’deki toplantın asıl amacı ve korusu, ‘Kadın Sağlığı Etrafında Tabularla Mücadele!’
Maxx Royal Resorts Kemer, Antalya otelinde ‘onur konuğu’ Emine Erdoğan...
Türkiye, hayırsever, kampanyacı ve model Natalia Vodianova, BM'nin cinsel sağlık ve üreme sağlığı ajansı olan dijital yardım platformu ELBI ve UNFPA tarafından düzenlenen ‘Let Let Talk!’ Adlı etkinliğe katılacakları konuk edecek.
Kanada'dan üst düzey hükümet danışmanları, Iraklı sağlık profesyonelleri, Panama'dan Birleşmiş Milletler'deki İcra Direktörleri veya Yezidi ve Avrupa'daki modellerden Let's Talk gibi uluslararası aktivistler olsun! Etkinlik, kadınların sağlık tabularıyla başa çıkabilmek için dünyanın dört bir yanındaki kıtalardan en etkili düşünce liderlerinden bazılarının görülmemiş bir şekilde bir araya geleceğini göreceğiz.
Panellere katılanlar arasında şunlar bulunuyor:
Ayça Turgay, Şirket İletişim Müdürü, P & G Türkiye
Kariyerine Dış İlişkiler Dış İlişkiler Müdürü olarak başlayan P & G, 13 yılı aşkın bir süredir Medya ve Halkla İlişkiler, Sosyal Medya iletişimi, Etkili İletişim, Hükümet İlişkileri, Tüm P & G kategorileri / markaları arasında düzenleyici ve teknik iletişim gibi çeşitli iletişim alanlarından sorumlu olmuştur. .
2017 yılında, Şirket İletişim P & G Türkiye ve Kafkasya'nın Başkanı olarak atanan Turgay, P & G'nin Kurumsal İtibar ve İcra İletişimi, Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Vatandaşlık İletişimi'nden sorumludur.
Ms.Seda Domanic, Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni
Seda, Georgetown Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler'de magna cum laude onur derecesiyle mezun oldu.
Uluslararası Ekonomi dalında SAIS, John Hopkins Üniversitesi ve Doktora dereceleri bulunmaktadır.
Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi. Çeşitli şirketler ve uluslararası kuruluşlar için bir gazeteci ve iletişim danışmanı olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında Dış İlişkiler Müdürü olarak Dış İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı.
2009'dan bu yana Vogue Türkiye'nin kurucu Genel Yayın Yönetmeni oldu.
Bu rolün yanı sıra 2013 yılında DMG Yayın Grubu Başkanı oldu. İngilizce, Türkçe, İtalyanca ve Fransızca bilen Domanic, sertifikalı bir Yoga Eğitmeni.
*-
Sevda Alkan, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu
Sevda Alkan, 2013 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu'nda Bağımsız Kadın Direktörler Projesi ve Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nden sorumlu bir proje yöneticisidir.
Sevda, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Turizm İşletmeciliği Lisans derecesini aldı. T
OG (Toplum Gönüllüleri Vakfı) için çeşitli projelerde gönüllü olarak ve Türk Hava Yolları için çalışmalarında yarı zamanlı çalışan olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra İngiltere'ye taşınmadan önce bir yıl Türk Hava Yolları için çalışmaya devam etti.
2013 yılında Surrey Üniversitesinde Kurumsal Çevre Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.
Burada özellikle sürdürülebilirlik, kurumsal sosyal sorumluluk ve iklim değişikliğinin azaltılması ve adaptasyon konularını kapsayan enerji verimliliği konularına odaklandı.
*-
Etkinlik, 25 Ekim'de bir karşılama resepsiyonunu içerecek ve 26 Ekim'de kadınların sağlığı, seçimleri ve hakları için küresel çapta mücadele eden değişimcilerin olağanüstü çabalarını tanımak için yüksek profilli konuşmacılar ve ışıltılı bir ödül töreniyle Davos tarzı bir forum izleyecek. Bu vesileyle haklar, eşitlik ve kapsayıcılık temelinde değişen sosyal normların ön planda olan insanları ve şirketleri kutlayacak ve destekleyecektir.
Etkinlikte yer alacak olan katılımcılardan bazılarına ilişkin ayrıntıları da özetleyeyim:
Rusların, dünyaca ünlü modeli Natalia Vodianova,
Natalia, UNFPA, Birleşmiş Milletler üreme sağlığı ve hakları ajansı ile bağlantılı olarak, tüm dünyada adet hakkındaki tabuyu yıkmaya çalışmaktadır.
İngiliz Eylemci ve model Adowa Aboah, dünya çapında her yaştan kadınlar için, kendileri için hoş karşılandığı ve kabul edildiğini hissettikleri bir topluluk arayan bir sözcü olmuştur.
Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nden Model, Yazar ve Kampanya yürütücüsü Dayle Haddon,
Türkiye’den; Özlem Kaymaz, Azra Akın, Seda Domanic ile Panama’dan Dr. Natalia Kanem, Irak Anmar Khalid, Irak’tan Alanna Armitage, Rusya’dan Anna Klepchukova, Amerika’dan David S. Evangelista, İngiltere’den David S. Evangelista’nın katılımları kesinleşti.
Bu arada Natalia Vodianova yine bir özel mesaj geçti ve ‘Etkinliğe katılmak isterseniz (konaklama imkanlarını sağlayabiliriz) ve / veya herhangi bir görüşme ayarlamak için lütfen bize bildirin.’ dedi.
Kendilerine yine arkadaşlarım adına teşekkür ettim, gelemeyeceğimi tekrarladım...
***-
Güncel
*- İzmir için harekete geçme zamanı:
İklim hackathonuClimathon, Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESİAD), IDEMA ve Originn işbirliğinde 25-26 Ekim 2018 tarihlerinde 46 ülke 100’ü aşkın şehirle eş zamanlı olarak İzmir’de de gerçekleştirilecek.
Küresel bir hareket olan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ve Bornova Originn Coworking’de yapılacak olan Climathon’a, Pınar markası ürün, Provis Bilgi Sistemleri ise iletişim sponsoru olarak destek veriyor.
2100 yılında iklim değişikliği ve doğal afetlerden dünyada en çok etkilenecek şehirler arasında ilk 10’da yer alan İzmir için harekete geçme zamanının çoktan geldiğini söyleyen ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, ‘Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan Climathon ile iklim değişikliğinin yerel dinamiklerle kesişen bir biçimde önceden belirlenmiş sorun alanlarında 24 saatlik süre dilimi içerisinde uygulanabilir, inovatif ve uluslararası iyi örnekleri içeren nitelikte çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyoruz’ dedi.
YAŞAR EYİCE