Ayvalık 8. AIMA Müzik Festivali 16 Ağustos'ta başlıyor!

1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA), yaz müzik festivallerinin sekizincisi, bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Ayvalık 8. AIMA Müzik Festivali 16 Ağustos'ta başlıyor!
11 Ağustos 2022 - 19:35

FESTİVALİN AÇILIŞ KONSERİNE DÜNYACA ÜNLÜ KEMAN VİRTÜÖZÜ PROF. HAGAI SHAHAM KATILIYOR!

1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA), yaz müzik festivallerinin sekizincisi, bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Bu yılki festivalde, AIMA’nın çeyrek asır boyunca Türkiye sanat yaşamına yaptığı katkıları öne çıkarmak için AIMA mezunlarının ve eğitmenlerinin çoğunlukta olduğu bir program hazırlandı.


Festival, Sabancı Vakfı’nın ana destekçiliğinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ayvalık Belediyesi destekleri ile Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) tarafından düzenlenecek. 

Gelecek nesiller için değer yaratacak toplumsal yatırımlarını klasik müzik ve spor alanlarında yapan Allianz Türkiye, Türkiye’nin köklü sanat yayıncılarından Milliyet Sanat Dergisi ve Türkiye’nin önemli markalarından Pınar’ın konser sponsoru olarak yer aldığı organizasyonda altı farklı konser izlenebilecek. Etkinliğe sektörünün en büyük kuruluşlarından Mey|Diageo ve öncü eğitim kurumlarından Sabancı Üniversitesi de destek veriyor. 
 
Festivalin açılış konserinde, dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü Prof. Hagai Shaham ve MSGSÜ Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Pelin Halkacı Akın yer alacak. Dünyanın dört bir yanında pek çok büyük orkestrada solist olarak görev alan Shaham’ın, sayısız stüdyo ve konser kaydı bulunuyor. Mendelssohn Octet’in çalınacağı konserde, Shaham ve Akın’a çoğu eski AIMA Masterclass mezunları olan kemanda Ilgın Ülkü ve Eylül Umay Taş, viyolada Çılga Barok Bostancı ve Yağmur Tekin, viyolonselde ise Umut Sağlam ve Beliz Güney eşlik edecek. Konserin sponsoru Allianz Türkiye olacak. 
 
Festivalin ikinci konseri, ülkemizin yetiştirdiği yetenekli genç kuşak müzisyenlerinden piyanist Tolga Atalay Ün, çellist Umut Sağlam ve kemancı Ilgın Ülkü’den oluşan Nükleus Trio tarafından verilecek. 1995 doğumlu piyanist, klavsenist ve orkestra şefi Tolga Atalay Ün, müzik kariyerini profesyonel şef, piyanist ve klavsenist olarak sürdürüyor. 1998 doğumlu ödüllü çellist Umut Sağlam, yüksek lisans çalışmalarına Hochschule für Musik “Hanns Eisler” Berlin’de devam ediyor. 1993 doğumlu keman sanatçısı Ilgın Ülkü ise, Daniel Barenboim ve Edward W. Said tarafından kurulan Doğu-Batı Divan Orkestrası’nın üyesi. 
 
Festivalin üçüncü konseri, Ankara’dan çıkan ve eğitim ve müzik kariyerlerini Almanya’da sürdüren dört genç Türk müzisyenden oluşan yaylı dörtlü Quartet Parantez tarafından verilecek. AIMA Masterclass mezunu üç müzisyenin de yer aldığı Quartet Parantez, bugüne kadar kaydı yapılmamış veya çok az yapılmış Türk eserlerinin referans kayıtlarını yapabilmeyi hedefliyor. Dörtlü, Umut Sağlam, Mustafa Orkun Pala, Çılga Barok Bostancı ve Kerem Tunçer’den oluşuyor. 
 
AIMA Piyano Masterclass eski mezunlarından, ünlü piyanist ve dizi-film müziği bestecisi Güldiyar Tanrıdağlı, Ayvalık 8. AIMA Müzik Festivali’nin dördüncü konserinde, çok ses getiren projesi “Rachmaninov Anatolian Project” ile dinleyicilerle buluşacak. Tanrıdağlı’ya vokalde, opera sanatçısı ve vokalist Erkut Cantürk eşlik edecek. Konserin sponsorluğunu üstelenen Pınar markası, katılımcılara lezzetli ürünler ikram edecek.
 
MSGSÜ Devlet Konservatuarı, Marmara Üniversitesi GSF ve YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanları Prof. Ayla Uludere, Prof. Dr. Ece Emine Karşal ve Dr. Şebnem Uşen tarafından kurulan ve tamamı kadın müzisyenlerden oluşan İstanbul Flüt Topluluğu, Festivalin beşinci konserinde, çağdaş Türk bestecilerine ait eserlerin yanı sıra klasik batı müziği repertuarına ait pek çok bestecinin eser uyarlamalarını icra edecek. Konserin sponsoru Sabancı Üniversitesi olacak. 
 
Festivalin kapanış konserini ise, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass verecek. Grup, İstanbul ve Ankara’da yaşayan ve halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası ve Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olan beş müzisyenden oluşuyor. Konserin sponsoru, bu yıl 50. yılını kutlayan Milliyet Sanat Dergisi olacak. 
 

Festival programı şu şekilde:

16 Ağustos Salı
Hagai Shaham, Pelin Halkacı Akın ve AIMA Ensemble
(Keman: Ilgın Ülkü ve Eylül Umay Taş; Viyola: Çılga Barok Bostancı ve Yağmur Tekin; Viyolonsel: Gözde Yaşar ve Beliz Güney)
Yer: Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi
Saat: 20.30
 
17 Ağustos Çarşamba
Nükleus Trio
(Piyano: Tolga Atalay Ün; Viyolonsel: Umut Sağlam; Keman: Ilgın Ülkü)
Yer: Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi
Saat: 20.30
 
18 Ağustos Perşembe
Quartet Parantez
Yer: Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi
Saat: 20.30
 
19 Ağustos Cuma
Güldiyar Tanrıdağlı ve Erkut Cantürk (Rachmaninov Anatolian Project)
Yer: Ayvalık Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi
Saat: 20.30
 
20 Ağustos Cumartesi
İstanbul Flüt Topluluğu
Yer: Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi (Küçükköy)
Saat: 20.30
 
22 Ağustos Pazartesi
Golden Horn Brass
Yer: Ayvalık Cumhuriyet Meydanı
Saat: 21.00

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?