Bakırçay'ın Ticaret Odaları Ortak Hedefler ve Güç Birliği İçin Bir Araya Geldi

Bergama, Aliağa ve Menemen Ticaret Odaları, bölge ekonomisini güçlendirmek amacıyla bir araya geldi. Toplantıda mesleki eğitim ve ortak sorunlar ele alındı. Ticaret odalarının işbirliği ile bölgenin geleceği için stratejiler belirlendi.

Bakırçay'ın Ticaret Odaları Ortak Hedefler ve Güç Birliği İçin Bir Araya Geldi
20 Eylül 2024 - 18:06

Bergama, Aliağa, Menemen Ticaret Odaları "Bölge" İçin Bir Arada

Bergama Ticaret Odası (BERTO), Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Menemen Ticaret Odası (MENTO) Yönetimleri, Bergama Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen Kuzey Ege Odaları Ortak Toplantısı'nda bir araya geldi.

Üç odanın da Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Meclis Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterleri'nin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; "Üyelerimizin ve bölgemizin ortak sorun ve çözüm önerilerini konuşmak ve atılması gereken adımlar hakkında kararlara varmak için bugün ev sahipliği yapmış olduğumuz bu toplantıdan çıkacak sonuçların, alınacak notların çok önemli olduğu kanaatindeyiz."

Mesleki Eğitimin Önemi

Bergama'da bir bir yükselen yatırımlar ile yıllardır dile getirdiğimiz Mesleki Eğitim'in önemini her gün daha da iyi anlıyoruz. Barınma, konut ihtiyacı gibi konular da yine bölgenin gelişmesiyle yüz yüze kalacağımız diğer gerçeklerden biri. Bugün burada özellikle bölgemizin geleceği için hayati olarak gördüğümüz Mesleki Eğitim ve diğer konularda alacağımız ve hep birlikte Ankara'ya taşıyacağımız kararların dönüşlerinin çok olumlu olacağını düşünüyorum" diyerek sözü Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk'e bıraktı.

Aliağa'nın İşgücü

Ertürk; "Aliağa 78 Bin çalışanı olan bir ilçe. Bu yüzden Mesleki Eğitim'in öneminin en iyi anlaşıldığı yerlerden biri. Mesleki Eğitim'e bölgede önem verilmesi konusunda hemfikiriz. Fakat yanlış alanlarda, ihtiyaç olmayan bölümlerde verilen Mesleki Eğitimin de işsizliği arttırdığı bir gerçek. Bölgede hangi yatırımlar mevcut ise, eğitim de bu bölümlere göre verilmeli. Bu araştırmalar ve planlama iyi yapılmalı. Bergama'nın köy nüfusu bunun için çok avantajlı olabilir. Bergama, 100'den fazla köyü ile Mesleki Eğitim'de çok başarılı bir yol katederek tüm bölgedeki yatırımlara yine bölge insanıyla cevap verebilir" diyerek Aliağa ile ilgili güncel ekonomik verileri paylaşarak tüm haziruna teşekkür etti.

"Daha Sık Bir Araya Gelmeliyiz" 

Sözü alan Menemen Ticaret Odası Başkanı İzzet Süsoy; "Her iki başkanımızın da Mesleki Eğitim vurgusu çok önemli. Bununla birlikte Kuzey Ege odaları olarak daha fazla bir araya gelmeli, bölgemizin, ilçelerimizin ortak sorunlarını hem Büyükşehir'e hem de Ankara'ya ileterek ortak hareket etme kabiliyetini daha fazla geliştirmeliyiz. Bergama'da yükselen Serbest Bölge ve diğer yatırımlar birçok yan yatırımı da beraberinde getirecektir. Aliağa bunu yaşadı, yaşıyor" diyerek Menemen ile ilgili güncel verileri paylaşarak katılımcıları bilgilendirdi.

Gelecek Planları

Toplantı; alınan notların dosyalanıp ilgili makamlara iletilmesi ve en yakın tarihte tekrar bir araya gelinmesi kararıyla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'in En İyi Cankurtaranı Dikili'den Seçildi
İzmir’in En İyi Cankurtaranı Dikili’den Seçildi
Bergama'dan Tire'ye, Ödemiş'ten Foça'ya: İzmir'in Güzelliklerine Yolculuk
Bergama'dan Tire'ye, Ödemiş'ten Foça'ya: İzmir'in Güzelliklerine...