Balıkesir Üniversitesi'nde Beyaz Et Sektörü Çalıştayı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi'nde düzenlenen çalıştayda, beyaz et sektörünün sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Sektör temsilcileri ve akademisyenler bir araya geldi.

Balıkesir Üniversitesi'nde Beyaz Et Sektörü Çalıştayı Yapıldı
27 Eylül 2024 - 13:57

BAÜN’de Beyaz Et Sektörünün Problemleri ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BAÜN TTO) ev sahipliği, Balıkesir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve BAÜN Anatomi Topluluğu iş birliğinde “Beyaz Et Sektörünün Problemleri ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay Açılış Programı

Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda düzenlenen çalıştayın açılış programına; BAÜN Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan, Kepsut Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Hakan Atalgın, KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timurçin, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve Balıkesir MYO Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun, BAÜN Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir, sektör temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan çalıştayın açılış konuşmalarını Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl ve Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Fatmagül Tolun yaptı.

Sunumlar ve Konuşmalar

Etkinlikte; Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Dr. Ahmet Gökhan Coşkun tarafından “Türkiye ve Balıkesir Özelinde Beyaz Et Üretimi”, Has Tavuk A.Ş. Üretim Müdürü Mehmet Bildibay tarafından “Beyaz Et Entegrasyonu Problemleri”, BAÜN Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya İlhan tarafından “Kanatlı Aşılarında Yeni Yaklaşımlar”, BAÜN Veteriner Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. O. İrfan İlhak tarafından “Beyaz Ete Yönelik Medya Dezenformasyon”, Balıkesir İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk ve BAÜN Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Deniz A. Karaoğlan tarafından da “ARGE Merkezleri Kuruluş Süreçleri” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. BAÜN Veteriner Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ergün Demir’in yönetimini üstlendiği çalıştay, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam etti.

Çalıştayın İçeriği ve Amaçları

Güncel gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri ile geleceğe dair değerlendirmelerin ele alındığı çalıştay kapsamında öğleden sonra ise BAÜN TTO’da masa oturumu gerçekleştirildi. Düzenlenen oturumda; üniversite, kamu ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla beyaz et sektöründeki gelişmeler ve sorunları tartışılırken, konu ile ilgili bir rapor hazırlandı.

Çalıştayın Kapanışı

Çalıştay, BAÜN Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl’ın, konuşmacılara plaket takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'deki Enerji Kesintileri ve Abonelik Sorunları Masaya Yatırıldı
İzmir'deki Enerji Kesintileri ve Abonelik Sorunları Masaya...
Seda Kaya Ösen: Sürdürülebilir Turizm İçin Harekete Geçmeliyiz
Seda Kaya Ösen: Sürdürülebilir Turizm İçin Harekete Geçmeliyiz