Başkan Çelik Açıkladı: Bergama'da 100 Milyon TL Borç Ödendi, Yatırımlar Yolda!

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bergama'nın son dönemdeki ekonomik ve turistik gelişmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çelik Açıkladı: Bergama'da 100 Milyon TL Borç Ödendi, Yatırımlar Yolda!
28 Haziran 2024 - 18:02

BAŞKAN ÇELİK; 3 AYDA 100 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Bakırçay bölgesinde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya geldi. Önemli açıklamalarda bulunan Çelik, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Bergama’nın turizm gelirlerini artırmak için planlanan çalışmalar ve Bergama Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. 700 milyon TL’lik borcun 100 milyon TL’sini 3 ay gibi kısa sürede ödemesini tamamladıklarını ifade eden Başkan Çelik, Bergama’nın hiçbir köy arazisinin satılmayacağını söyledi. Bölgemizde yatırımcıların artması için görüşmelerin yapıldığını açıklayan Başkan Çelik, Kent Konseyi çalışmalarının da hızla sürdüğünü, Bergama’yı birlikte yönetmek için adım adım ilerlendiğini belirtti.


“BELEDİYENİN TAHSİLLERİNİ ARTIRDIK VE BORCU HIZLA DÜŞÜRDÜK”

Ağır borç yükü altında olan Bergama Belediyesi’nin alacak tahsilini artırdığını, belediye mülkünde bulunan kiracıların bazılarının 2 yıldır ödeme yapmadıklarını tespit edildiğini belirten Çelik; “Göreve geldiğimizden bu yana 100 milyon TL borç ödemesi yaptık. Elimizdeki imkânları iyi değerlendiriyoruz. 2 aydır çalışanlarımızın maaşında küçük kesintileri birkaç gün içinde tamamlayarak ödedik. Temmuz ayı itibarıyla böyle bir sorun kalmayacak. Giderlerimizi disipline ettik ve tahsilleri artırdık. Kira gelirlerinden 4 milyon TL tahsil edilemeyen alacağımız bulunuyor. Bu kiralar toplansaydı belki tarla satışına ihtiyaç olmayacaktı. Gelirlerimizi artırmak için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.


“BERGAMA, 10 YILDIR UNESCO DÜNYA LİSTESİ’NDE, OTEL YATIRIMI BEKLİYORUZ”

22 Haziran 2014’te 999. Dünya Miras Alanı olarak kabul edilen Bergama’nın, Türkiye’nin 13’üncü, İzmir’in ilk Dünya Miras Alanı olduğunu ifade eden Başkan Çelik, turizmi artırmak ve yatırımların Bergama’ya gelebilmesi için çalışmalara başlandığını ifade etti. Başkan Çelik; “Bergama’da her şeyden önce yatırımcıya ihtiyacımız bulunuyor. Ben istiyorum ki öncelikli olarak Bergama halkından yatırımcılarımızın çıkması, dört yıldızlı şehir oteline ihtiyacımız bulunuyor. İçinde fizyoterapi merkezinin olduğu bir jeotermal otel hizmeti olan bir merkez de yapılabilir. Bu yönde yatırımcılarla görüşmelere başladık ve yeni yatırımcılarla da görüşmeye açığız. Bergama’da ilişkimizin yıllar boyunca süreceği sağlıklı bir yatırımcı bekliyoruz.

“KLEOPATRA GÜZELLİK ILICASI’NDA KAPSAMLI BİR YATIRIM YAPACAĞIZ”
Seçimlerden sonra yaz sezonunun başlamasıyla henüz Ilıca bölgesinde düzenelemelerin başlanamadığını ifade eden Başkan Çelik, “Yaz sezonunun kapanmasıyla Ilıca bölgemizde çevre düzenlemesiyle, restoranıyla önemli yatırımlar yapacağız. Alanlar arasındaki bölümleri biraz daha keskinleştirmeyi, yeni alanlar açmayı planlıyoruz. Kleopatra Güzellik Ilıcası’nı daha konforlu hale getireceğiz. Bu bölgede acil olarak reenjeksiyon kuyusuna ihtiyacımız bulunuyor. Kullanılan suyumuz reenjekte edilmiyor. Bu konu hakkında jeologlarımızla görüştüm ve projeleri hazırlıyorlar. En kısa sürede reenjeksiyon kuyusu için çalışmaları başlattık.

“KENT KONSEYİ İLE BERGAMA’NIN SORUNLARINI BİRLİKTE TARTIŞACAĞIZ”
Kent Konseyi’nin kurulmasını kısa sürede tamamlanacağını belirten Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik; “Kent Konseyi’nin kurulması bir nevi belediye başkanı yetkilerinin paylaşması olarak görülüyor. Kent Konseyi’nin kurulmasıyla şehrimizin sorunlarını, isteklerini hep beraber tartışarak ve konuşarak karara bağlayacağız. Konseyin kurulmasıyla şehrimizin içinde birliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın artacağına inanıyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin Anahtarıdır'
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin...
Türkiye'nin Ekonomik İmajı Güçleniyor: Kredi Notu Artışı ve Gri Listeden Çıkışın Olumlu Etkileri
Türkiye'nin Ekonomik İmajı Güçleniyor: Kredi Notu Artışı ve...