Bergama Belediye Başkanı Çelik'ten Kermes ve Mali Durum Açıklamaları

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, kermeslerde yerel kültürü destekleyeceklerini açıkladı. Borçların yapılandırılması, Çamlı Park'ın Eylül sonunda açılması ve su sorunlarının çözümü hakkında bilgi verdi.

Bergama Belediye Başkanı Çelik'ten Kermes ve Mali Durum Açıklamaları
01 Eylül 2024 - 22:00

'Gelecek Kermeslerde Yereli Güçlendireceğiz'

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, 27 Ağustos'ta yerel basın ile yaptığı aylık rutin basın toplantısında kermes çalışmaları ve yapılan belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu yıl Bergamalının ve misafirlerin huzur ve güvenlik içinde bir kermes geçmesi için kaymakamlık ve güvenlik birimleri ile yapılan toplantılarda tüm önlemlerin alındığını, Bergama’nın huzur içinde bir kermes geçireceğini söyledi.

Gelecek kermeslerde Bergama’nın yerel gücünü ön plana çıkaracak bir program hazırlayacaklarını söyleyen Tanju Çelik, “Popüler kültürden çok yerel sanatsal kültürü ön plana çıkarmak lazım. Popüler sanatçılar yüksek maliyet ve menajerleri ile büyük bir uğraş vermek gerekiyor” dedi.

Tanju Çelik, bu yıl düzenlenecek olan konserlerin ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, geleneksel olarak Asklepeion'da gerçekleştirilen bireysel programların bu yıl yerini Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak bir kermese bırakacağını belirtti. Bu değişiklikle birlikte 2 milyon lira tasarruf sağlanacağını ifade etti.

Kermes Gelecek Yıl Farklı Bir Yerde Olabilir

Gelecek yıl kermesi halka da sorarak Atatürk Mahallesi'nde bulunan stadyum civarında yapmayı planladıklarını söyleyen Çelik, elbette bunu kamuoyunun tartışmasına açacaklarını. Kabul görürse uygulayacaklarını belirtti. Çelik, "Burada yapılan kermes alanı ve konserler güvenlik açısından da çok sıkışıklığa neden oluyor" dedi.

Borçlar Ödeniyor

Eski dönemden ciddi bir borç yükü devir aldıklarını söyleyen Tanju Çelik, “Borçlarımızı ödüyor ve kamu kısmını da yapılandırıyoruz. Şu an 200 milyon lira bir SGK borcumuz var. Bu konuda SGK ile görüştük. Sözlü olarak bu borca karşılık tamamlanan Millet Bahçesi yanına yapılan esnaf çarşısındaki dükkanları vereceğiz. Bu yazılı anlaşmaya dökülecek. SPK denetiminde bir gayrimenkul değerleme firması ve SGK tarafından buraya bir ekspertiz yapılarak değer biçilecek ve ondan sonra sözleşme ve devir işlemlerini yapacağız” dedi.

Çamlıpark Eylül Sonu Açılacak

Başkan Çelik, “Çamlıpark bildiğiniz gibi millet bahçesi ile birlikte ihale edildi. Çamlıpark bitti ama millet bahçesi'nin inşaatı devam ettiği için Çamlıpark’ı da devir alamadık. Bunu aşmak için kısmi kabul uygulanacak. Eylül sonu Çamlıpark vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Millet Bahçesi ile ilgili çalışmalar yeniden başladı. İçeriden bir yüklenici burayı bitirecek. Bu cenazeyi el birliği ile kaldıracağız” dedi.

Su Sorunu El Birliği ile Çözülecek

Geçen günlerde yaşanan su kesintisi iki büyük su kuyumuzun çökmesinden kaynaklandığını belirten Çelik, “İZSU yöneticileri ile sürekli görüşme halindeyiz. Bu işi DSİ, İZSU ve Bergama Belediyesi ile ortaklaşa mutlaka çözeceğiz. Bunun için İZSU'ya gerekirse Yortanlı Barajı'ndan su alalım dedim. Bu konuda elbette DSİ ile görüşmek lazım. Gerekirse kırsaldaki kuyular da kullanılacak, mutlaka yeni kuyular açılacak. Su sorununu ve kuraklığı çok ciddiye alıyoruz” dedi.

Turizm Bakanlığı 1 Milyarı Vermeyecek

Geçenlerde Turizm Bakan Yardımcısı ile görüştüğünü belirten Tanju Çelik, kendisine Bakan Bey'in Bergama’daki ören yerlerinin ışıklandırması ve kazılar için verecekleri 1 milyar lirayı hatırlattığını, ancak ışıklandırma için kaynak veremeyeceklerini söylediklerini ifade etti. Çelik, bu konudaki çalışmaların bıkmadan devam edeceğini söyledi.

Tuvalet Bakım ve Onarımları

Başkan Çelik, "Kermes için ilçedeki tüm tuvaletler temizlendi. Kermes sonrası yeni tuvalet bakım ve onarım ihalesine çıkacağız. Tuvaletleri işleten şahıslara bakım ve onarım yükümlülüğü getireceğiz. Buna uymayanın iş akdi feshedilecek” diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...