Bergama'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. yılı, Bergama’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bergama'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı
30 Ağustos 2024 - 16:22

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. Yılı Bergama’da Kutlandı

Bergama Şehitliği’nde Tören

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 102. yılı, Bergama’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenler, Bergama Şehitliği'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehit kabirlerinin ziyaret edilmesinin ardından tören, Bergama Hükümet Konağı önünde devam etti. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Kaymakamlık tebrikat töreni gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Etkinlikler

Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerde, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Bergama Kılıç Kalkan Derneği'nin gösterisi ve halk oyunlarıyla renklenen tören, çeşitli etkinliklerle tamamlandı. Kutlamalara, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Tank Albay Hüseyin Dindar, Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Yürüyüşü Saat 20.30’da Başlayacak

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü, saat 20.30'da başlayacak. Yürüyüşte, 200 metre uzunluğundaki şanlı Türk Bayrağı’nın etrafında yürünecek. Bayraklı Park’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek yürüyüş, kahramanları anmak ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla Bergamalı vatandaşlar tarafından gerçekleştirilecek. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “Tarihin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bayraklarımızla hep birlikte kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızı Bayraklı Park’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan yürüyüşümüze davet ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...