Bergama'da "Dünden Bugüne" Paneli

Bergama Tiyatro Festivali'nde düzenlenen "Dünden Bugüne, Zanaatten Tasarıma" panelinde, Bergama’nın tescilli ürünleri ve tarihi zanaatları ele alındı.

Bergama'da "Dünden Bugüne" Paneli
13 Ağustos 2024 - 15:54

DÜNDEN BUGÜNE, ZANAATTEN TASARIMA ‘BERGAMA’ 

Bu yıl 5. kez düzenlenen Bergama Tiyatro Festivali, 9, 10 ve 11 Ağustos tarihlerinde izleyicileri ile buluştu. Festival kapsamında Bergama Arasta’da “Dünden Bugüne, Zanaatten Tasarıma” adlı bir panel de gerçekleştirildi.

Panelin Konuşmacıları ve Moderatörü

Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat ve Bergama Ticaret Odası Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanlarından Ali İhsan Süter’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü de Doç. Dr. Serhan Ada yaptı.

Panelin Katılımcıları

BERTO Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları, Genel Sekreter Gülay Koç, Kalite Yönetim Sistemleri Temsilcisi Yeşim Fidan ve pek çok dinleyicinin katıldığı panelde Bergama’nın tarih dolu eşsiz hikayeleri konuşuldu.

Panelde Ele Alınan Konular

Kolat ve Süter, Bergama Ticaret Odası’nın yıllar içinde Bergama ve bölgenin turizmi, ekonomisi ve daha pek çok etken için yaptığı çalışmaları paylaştı. Bergama Ticaret Odası tarafından Coğrafi İşaret Tescili alınarak koruma altına alınan ürünlerden de bahseden Başkan Kolat; Bergama Kozak Çam Fıstığı, Bergama Graniti, Bergama Parşömeni, Bergama Çığırtması, Bergama Tulum Peyniri ve Bergama Köftesi’nin tescil sürecini ve bu adımların Bergama ve bölgeye olan katkısını da anlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...