Bergama'da 'Efeler ve Zeybekler Zamanı' Sergisi Açıldı

Bergama'da, Efe ve Zeybekler'in Milli Mücadele'deki rolünü konu alan "Efeler ve Zeybekler Zamanı Sergisi", büyük ilgiyle açıldı. Bergama Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Göksel Özüak ve Genel Sekreter Gülay Koç'un katılımıyla gerçekleşen açılışta, Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı öncülüğünde birçok sanatçı eserlerini sergiledi.

Bergama'da 'Efeler ve Zeybekler Zamanı' Sergisi Açıldı
05 Temmuz 2024 - 14:32
Bergama Müzesi'nde, Ege Bölgesi'nde yaşamış ve Milli Mücadele'de bizzat görev almış olan Efe ve Zeybekler konulu "Efeler ve Zeybekler Zamanı Sergisi" açıldı. Serginin açılışına Bergama Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Göksel Özüak, Genel Sekreter Gülay Koç, Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura, Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Müze Müdürü Nilgün Ustura, serginin önemini vurgulayarak, Efeler ve Zeybeklerin Türk kültüründe ve Milli Mücadele'de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Ardından söz alan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, "Dünyada ve hatta ülkemizde popüler kültürün ürettiği birçok yapay kahramanın filmleri ve oyuncakları var. Oysa bizim gerçek kahramanlarımız efelerimiz ve zeybeklerimiz var. Bugün biz de burada sanatçı arkadaşlarım ile birlikte bu konuyu ele almaya çalıştık." dedi. Kamalı ayrıca, BERTO Başkan Yardımcısı Özüak'a "101 Kemeraltı Efsanesi" adlı derlemeyi hediye ederek sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlmiye Ümmiye Çelik ve diğer katılımcıların da yer aldığı açılış töreninin ardından halk oyunu gösterisi  gerçekleştirildi ve sergide yer alan eserler incelendi. Sergi, 31 Temmuz 2024 tarihine kadar Bergama Müzesi'nde ziyarete açık olacak.

BAKIRÇAY BÖLGE GAZETESİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
6 Ayda Sahibi Çıkmayan Araçlar Ekonomiye Kazandırılıyor!
6 Ayda Sahibi Çıkmayan Araçlar Ekonomiye Kazandırılıyor!
Cemil Tugay'ın Bakırçay Mesaisi
Cemil Tugay’ın Bakırçay Mesaisi