Bergama Kermesi Sönük Geçti: Hasan Şahin'den Sert Eleştiriler

AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hasan Şahin, 88. Bergama Kermesi'nin zayıfladığını, tarih değişikliklerinin ve içerik seçiminde ideolojik tercihin yanlış olduğunu söyledi.

Bergama Kermesi Sönük Geçti: Hasan Şahin'den Sert Eleştiriler
13 Eylül 2024 - 10:16

'Kermes Sönük ve Zayıf Geçti'

Bergama AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin, Bakırçay Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kermes sonrası değerlendirme aldığımız Hasan Şahin ile 88. Bergama Kermesi'nden, devam eden hükümet yatırımlarına ve Bergama Belediye Meclisi'nde Eylül toplantısında CHP’li bir meclis üyesi tarafından genel eğitim konusundaki eleştirilere verdiği cevapları konuştuk.

AK Parti Yatırımları Devam Ediyor

Deneyimli ilçe başkanı Hasan Şahin, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

Önceliğimiz Bergama'da AK Partili belediye tarafından başlatılan kamu yatırımlarının millet bahçesi ve Selinos Deresi ıslah projesinin bitirilmesidir. Millet bahçesindeki müteahhit sorunu çözüldü. Zaten yüzde 10 – 15'lik bir kısmı kaldı. Onu da mutlaka tamamlayacaklar. Bitiş ile ilgili bir süre verilmedi. Ama ben gelecek günlerde Ankara’ya giderek bu konuyla ilgili TOKİ Başkanı ile görüşme yapacağım."

Bergama Kermesi Çok Zayıf ve Sönüktü

Bu yıl 88. kez düzenlenen Bergama Kermesi çok zayıf ve sönüktü. Öncelikle, geleneksel olarak bir iki istisna dışında Haziran ayında yapılan kermesin ta Eylül ayına atılması yanlıştı. Esnaf ve halkımızdaki beklenti Haziran ayında yapılması yönündeydi.

Sanatçılar ve İçeriklerde Vizyonsuzluk

İkinci eleştirim, seçilen sanatçılar ve konferans içeriklerinin ideolojik bir bakış açısıyla seçilmiş olmasıydı. Bergama’nın tamamı sizin siyasi görüşünüzde değil ki bu yönden de bir vizyonsuzluk ve beceriksizlik vardı.

Ayrıca, kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hediyesi olan kermesimiz, maalesef gittikçe uluslararası olma özelliğini yitirdi. İlçemizin tanıtımı konusunda hiçbir gücü kalmadı.

Lunapark Hakkında Duyumlar

Bir de Başkan’ın gelecek yıl lunaparkı tekstil fabrikasında kuracağız konusuna açıklık getirmesi lazım, biz böyle duyumlar aldık. Bergama Kermesi bir bütünlük içinde yapılmalıdır.

Eğitimde AK Parti Döneminde Çağ Atlandı

Geçtiğimiz günlerde Eylül ayı Belediye Meclisi oturumunda CHP ve eğitimci kökenli bir meclis üyesi genel eğitim politikalarını eleştirdi. Ben öncelikle, Bergama’nın sorunları ve belediyenin işlerinin tartışılıp önerilerin sunulacağı belediye meclis toplantısında böyle fütursuzca siyasi açıklamalar yapmanın hiç doğru olmadığını düşünüyorum. Biz siyaset yapmak istemiyoruz, yaparsak da çok daha iyisini yaparız. Herkesin Bergama için çalışmasını istiyoruz.

AK Parti'nin Eğitimde Başarıları

Öncelikle hocam da hatırlar, bizim lise dönemlerimizde kırtasiyecilerden kitap ve defter gelmesini beklerdik. Şu an Bakanlığımız 178 milyon adet kitabı basıp yavrularımızın önüne koydu. Ayrıca biz ideolojik eğitim değil, bilimsel bir eğitim modeline geçtik. Türkiye bugün millî savunma sanayisinde bir yol aldıysa bu, eğitim kalitesinin yükselmesindendir. Bu araç ve gereçleri bizim mühendislerimiz ve gençlerimiz tasarlayıp yapıyor. Eskiden biz bu bilim insanlarımızı bile koruyamıyorduk. Açılan üniversite sayımız en çok bizim dönemimizde oldu. Gençlerimiz, modern üniversite binalarında, pırıl pırıl yurtlarda barınma sorunu yaşamadan, bilimsel dünya ile rekabet edebilecek bir düzeyde eğitim alıyorlar."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama'da Egzoz Sesi Kısıtlaması: Abartılı Egzozların Satışı ve Montajı Yasaklanıyor
Bergama’da Egzoz Sesi Kısıtlaması: Abartılı Egzozların...
Kınık'ta Tarım ve Kültür Şöleni: 8. Hasat Festivali Büyük Bir Coşkuyla Son Buldu
Kınık'ta Tarım ve Kültür Şöleni: 8. Hasat Festivali Büyük...