Bergama Minibüsçüleri Çaresiz: Güzergah Sorunu Çözüm Bekliyor!

Bergama'dan İzmir'e minibüs seferleri yapan firmalar, yıllardır İzmir'de kendilerine verilen yetersiz güzergah nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Minibüs işletmecileri ve Bergama'dan hastane gibi kritik noktalara gitmek isteyen yolcular da bu durumdan oldukça mağdur...

Bergama Minibüsçüleri Çaresiz: Güzergah Sorunu Çözüm Bekliyor!
16 Temmuz 2024 - 23:20

Bergama Minibüsçülerinin Güzergah Sorunu: İzmir'de Kritik Noktalara Ulaşım Zor

Bergama-İzmir arası sefer yapan minibüsler, İzmir'de kendilerine verilmeyen uygun güzergah nedeniyle hem işletmecileri hem de kritik noktalara ulaşmak isteyen yolcuları sıkıntı içinde bırakıyor. 

Minibüs işletmecisi Sertaç Özdalkıran, Bakırçay Bölge Gazetesi'ne yaptığı açıklamada yıllardır Bergama-İzmir hattında günlük 48 sefer düzenlediklerini belirterek, "Yaklaşık 25 yıldır, 16 araçla günlük olarak Bergama ile İzmir arasında karşılıklı olarak yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Ancak bize verilen İzmir içi güzergah yetersiz kalıyor. Dolmuşlarımız, Anadolu Caddesi'ne girmeden Harmandalı Kavşağı'ndan çevre yoluna yöneliyor ve Ege Üniversitesi'ne uğradıktan sonra Otogar'a ulaşıyor. Özellikle kırsal mahallerden gelen, örneğin Çiğli Araştırma Hastanesi gibi yerlere gitmek isteyen yolcularımız Harmandalı'nda inip birkaç kez araç değiştirmek zorunda kalıyorlar, bu da bilmeyenler için zorlu bir süreç olabiliyor. Biz Çiğli, Serinkuyu, Soğukkuyu, Girne ve Karşıyaka güzergahlarını göz ardı ediyoruz. En azından Girne Bulvarı'na kadar güzergah hattı sağlanırsa, hastane gibi kritik noktalara gitmek isteyen yolcularımızın daha rahat edeceğine inanıyoruz." diye konuştu. 

Özdalkıran, konunun UKOME'de olduğunu ve Bergama Şoförler Odası'nın bu talebi defalarca başvurduğunu belirtiyor; ancak alt komisyonlarda bu güzergah taleplerinin kabul edilmediğini de ekliyor. Bu uygulamanın özellikle Bergama, Dikili ve Kınık'tan gelen dolmuşçular için yapıldığını da vurguluyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri: "Türkiye Hedeflerin Gerisinde"
İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri:...
Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı
Menemen’de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası...