Bergama'nın Eğitimde Başarı Hikayesi: Yeni Okullar ve Projelerle Dolu Bir Yıl

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Bakırçay Bölge Gazetesi'nden Rıdvan Karapehlivan'a 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının genel değerlendirmesini yaptı.

Bergama'nın Eğitimde Başarı Hikayesi: Yeni Okullar ve Projelerle Dolu Bir Yıl
22 Haziran 2024 - 23:12
Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, Bakırçay Bölge Gazetesi'nden Rıdvan Karapehlivan'a 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının genel değerlendirmesini yaptı.

Bergama'da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında gerçekleşen eğitim faaliyetleri, yapılan çalışmalar, başarılar, projeler ve gelişmeler hakkında bilgiler veren Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus, “19 Ocak tarihinde taşındığımız yeni hizmet binamızda hizmetlerimize 22 Ocak 2024 tarihi itibariyle başladık. Geçmişte 80. Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu yurt binası olarak kullanılan ancak uzun süredir kullanılmayan hizmet binamız bodrum kat, zemin ve 3 normal kattan oluşuyor. Binamızda 19 oda, 1 toplantı salonu, 1 konferans salonu ile çok daha kurumsal bir ortamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız yenilikle en çok okulumuzun olduğu bölgeye de taşınmış olduk” açıklamasında bulundu. 

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus'un açıklamalarından satır başları şöyle:

“2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına, Bergama’ya yeni kazandırılan Bergama Güzel Sanatlar Lisesi, Bergama Necla Mithat Öztüre Anaokulu’nun yanı sıra sınavla öğrenci alan okul türüne çevrilen Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile başladık. Böylelikle 3 bağımsız anaokulu, 34 ilkokul, 23 ortaokul, 2 Anadolu imam hatip lisesi bünyesinde imam hatip ortaokulu, 16 lise olmak üzere 76 olan resmî okul sayımızı 78’e çıkardık. 11 bağımsız anaokulu, 2 ilkokul, 2 ortaokul ve 3 lise olmak üzere toplam 18 özel okulumuz bulunuyor.

İlçemize yeni kazandırılan okullarımız ve gerçekleştirilen güçlendirme-yenileme çalışmaları neticesinde derslik sayımızı 984’e çıkarmış bulunuyoruz. Çalışmaları devam eden okullarımız da tamamlandığında derslik sayımızı daha da artırmış olacağız.

İnşaatının yüzde 60’ı tamamlanan 4 derslikli Necati Uysal Anaokulu, inşaatı tamamlanan, taşınma işlemleri devam eden 24 derslikli Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu ve inşaatları devam eden 24 derslikli 14 Eylül Anadolu Lisesi ve 24 derslikli BOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de tamamlandığında ilçemize yeni okullarımızın kazandırılarak derslik başına düşen öğrenci sayımız da azalmış olacak. Bunun yanı sıra 45 okulumuzda gerek boya, gerek çatı yenileme ve gerekse bahçe düzenlemesi olmak üzere pek çok yenileme çalışması gerçekleştirildi. Aynı zamanda hem yeni yapılan okullar hem de var olan okullarımızda doğalgaz dönüşümünü hızlı bir şekilde tamamladık. Böylece ilimizde en fazla doğalgaz dönüşümü yapan ilçe olduk.

1.414 öğretmen ve 17.493 öğrenci ile sonuna yaklaştığımız 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında okullarımızdan gelen gerek akademik gerek sosyal başarılarla gururlandık.
Geçtiğimiz haftalarda açıklanan bursluluk sınavı sonuçlarına göre Bergamalı Kadri Anadolu İmam Hatip Lisesi Bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz Hatice Ceyda ERDEN ve Muhammet Furkan GÜNEŞ ile Bergama Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Bünyesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencimiz Zuhal CENGİZ 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldular.

Bergama 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 3 öğrencimiz ilçemiz ve ilimiz İzmir'i temsilen katıldıkları Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne Bağlı Mesleki ve Teknik Liseleri Arası Sağlık Hizmetleri Alanı Türkiye Geneli Sağlıkçılar Yarışıyor Bilgi Yarışması'nın İstanbul’da gerçekleştirilen finallerinde Türkiye birincisi olarak İstanbul Gelişim Üniversitesinden yüzde 100 burs kazandılar.

SPORTİF BAŞARILAR DA GURURLANDIRDI
İl Birinciliği Müsabakalarında 9 maçta 9 galibiyet ile İzmir şampiyonu olan Zübeyde Hanım Ortaokulu Kız Basketbol Takımımız ilçemiz ve İzmir’i temsil edecekleri Türkiye Şampiyonasından da inanıyorum ki göğsümüzü kabartacak haberlerle dönecekler.
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle eğitim öğretime başlamış olan Bergama Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik alanı öğrencileri ilk konserlerini vermenin, görsel sanatlar alanı öğrencileri ise ilk sergilerini açmalarının heyecanını yaşadı. Bu heyecanı onlarla birlikte yaşamak bizlere de tarifi güç bir mutluluk yaşattı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı “Küçük Eller Güçlü Kalemler” projesi kapsamında 100. Yıl İlkokulu, Ali Rıza Eroğlu İlkokulu, İsmail Hakkı Pamukçu İlkokulu, Mualla Ersezgin Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencilerimiz birbirinden güzel öykü ve şiir kitapları kaleme aldı.

Yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında ilimiz genelinde düzenlenen tişört tasarım yarışmasında Mualla Ersezgin Ortaokulu 5. Sınıf öğrencimiz Gizem KOÇAR ikinci oldu.

Bergama Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenlerimiz Sözer VURGUN ve Seda KESKİN VURGUN’un geliştirdiği proje Engelsiz Yaşam Teknolojileri kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Öğretmenlerimiz aynı proje ile katıldıkları Birleşmiş Milletler işbirliği ile yürütülen Zero Project tarafından “Dünyanın En İyi Erişilebilir Projesi” ödülünü, 97 ülkeden 523 aday arasından kazandı.

Bergama Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmenlerimiz Sözer VURGUN, Seda KESKİN VURGUN ve Bergama Bilim ve Sanat Merkezi öğrencimiz Taha Arben VURGUN “Zero Project Awardee 2024” ödülünü 22 Şubat 2024 tarihinde Viyana’da gerçekleştirilen The Zero Project Conference 2024‘te aldılar. Böylelikle okullarımızdan gelen ulusal başarılarımızı bu yıl şubat ayında bir de uluslararası başarı ile taçlandırmış olduk.
Bildiğiniz üzere bu yıl Cumhuriyetimizin ilanının 100.Yılını birbirinden güzel ve renkli etkinliklerle kutladık. Cumhuriyetimizin 100. Yılı şerefine düzenlenen etkinlikler kapsamında Görsel Sanatlar Öğretmenlerimizin eserlerinden oluşan 100. Yıl Özel Resim Sergisi, Müzik Öğretmenlerimizin emekleri ile düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Konseri ve Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerimizin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan “100 Kadın 100 Eser” Sergisi bunlardan bazılarıydı.

BERGAMA ANTİK KÜTÜPHANESİ CANLANIYOR PROJESİNDE KİTAP SAYIMIZ 142 BİNE ULAŞTI
Bergama tarihine yakışır bir kitap sayısına ulaşma yolunda başlattığımız “Bergama Antik Kütüphanesi Canlanıyor” projesi ile okul kütüphanelerinde 44.000 olan kitap sayımızı bu yıl 142.408’e çıkardık. Projemize her okul türünde öğrenci başına düşen kitap sayısı 10’a ulaşana kadar devam edeceğiz. Kitaplar konusundaki çalışmalarımız bu hedefe ulaşmamızın ardından bitecek mi? Elbette bitmeyecek. Bu hedefi gerçekleştirdikten sonra da öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirme amacına yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz.

Yeni Hizmet Binamız…
İlçemize bir Güzel Sanatlar Lisesi kazandırmak adına tarihi binanın boşaltılarak Bergama Güzel Sanatlar Lisesi binası olması için çalışmalara başlanmasının ardından 19 Ocak tarihinde taşındığımız yeni hizmet binamızda hizmetlerimize 22 Ocak 2024 tarihi itibariyle başladık. Geçmişte 80. Yıl Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu yurt binası olarak kullanılan ancak uzun süredir kullanılmayan hizmet binamız bodrum kat, zemin ve 3 normal kattan oluşuyor. Binamızda 19 oda, 1 toplantı salonu, 1 konferans salonu ile çok daha kurumsal bir ortamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız yenilikle en çok okulumuzun olduğu bölgeye de taşınmış olduk”    


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türk'e Durmak Yaraşmaz, Çeyrek Finaldeyiz!
Türk'e Durmak Yaraşmaz, Çeyrek Finaldeyiz!
Dikili ve Kınık Kaymakamları Değişti
Dikili ve Kınık Kaymakamları Değişti