BERKSAV'ın 35. Yılında Bergama'nın Kurtuluş Coşkusu: Kültür ve Sanatın Buluştuğu Muhteşem Gece

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı, 35. kuruluş yıl dönümünü ve ilçenin kurtuluşunun 102. yılını Asklepion Tiyatrosu'nda unutulmaz bir konserle kutladı. Ödüller sahiplerini buldu.

BERKSAV'ın 35. Yılında Bergama'nın Kurtuluş Coşkusu: Kültür ve Sanatın Buluştuğu Muhteşem Gece
19 Eylül 2024 - 11:20

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nın 35. Kuruluş Yıl Dönümü

Bergama Kültür ve Sanat Vakfı, 35. kuruluş yıl dönümünü ve ilçenin kurtuluşunun 102. yıl dönümünü Asklepion Tiyatrosu’nda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın muhteşem konseri ile gerçekleştirdi.

Kutlama Töreni ve Etkinlikler

BERKSAV’ın 35. Yıldönümü Kültür Sanat Ödülleri Töreni ve Bergama’nın kurtuluşunun 102. yılı kutlama törenine Asklepion Antik Tiyatrosu ev sahipliği yaptı. Etkinliğe gelen konukları Bergama Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri resim sergisi ve müzik dinletisi ile karşıladı.

İşbirliği ve Destekçiler

Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, İzmir İl Kültür Müdürlüğü, Bergama Müzesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Vakfımız’ın işbirliği ile gerçekleşen törende, açılış konuşmasını yapan Berksav Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Özarun, Berksav’ın kuruluşunun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’ya ziyaretine dayandığını ifade etti. Özarun, “Atatürk’ün talimatıyla ülkemizin ilk yerel festivali olan Bergama Kermesi’ni gerçekleştirmek üzere Osman Bayatlı öncülüğünde Bergama’yı Sevenler Cemiyeti adıyla bir cemiyet kurulmuştur. Bu cemiyet, Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği adını alarak 1946 yılında kamu yararına çalışan ilk yerel dernek statüsünü almış; 1968 yılına kadar Bergama Kermesi’ni kendi imkanlarıyla düzenlemiştir. Derneğimiz, 14 Eylül 1989 yılında 17 kurucu üyenin maddi ve manevi katkıları ile birlikte Bergama Kültür ve Sanat Vakfı’nı kurmuştur.” diyerek BERKSAV’ın faaliyetlerinden söz etti.

Ödül Töreni ve Kazananlar

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Belediye Başkanı Yrd. Emel Ürper, geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Ticaret Odası Başkanı Lütfü Kolat ve pek çok sanat severin katıldığı törende;

  • BERKSAV 2024 Kültür Ödülü; Bergama hakkında uzun yıllar yaptığı çalışmalar ve yayınlarla Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi, aynı zamanda Bergama UNESCO Alan Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gözde Emekli’ye, geçmiş dönem BERKSAV başkanı Macit Gönlügür tarafından takdim edildi.

  • BERKSAV 2024 Sanat Ödülü; 2021 yılında kaleme aldığı “Kayıp Tanrılar Ülkesi” adlı romanıyla Bergama’nın tanıtımına katkı sağlayan Ahmet Ümit’e Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik tarafından takdim edildi.

  • BERKSAV Hizmet Ödülü ise 2021-2023 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Altuğ’a BERKSAV Başkanı Muzaffer Özarun tarafından takdim edildi.

  • Dr. Hasan Ergül Başarı Ödülü; 2024 yılında üniversite sınavlarında Bergama’da alanlarında en yüksek başarı puanı alan Ömer Bulunmaz, Pınar Hale Kara ve Kazım Özkaya’ya, BERKSAV geçmiş dönem başkanı Mustafa Pulcu tarafından takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'in En İyi Cankurtaranı Dikili'den Seçildi
İzmir’in En İyi Cankurtaranı Dikili’den Seçildi
Bergama'dan Tire'ye, Ödemiş'ten Foça'ya: İzmir'in Güzelliklerine Yolculuk
Bergama'dan Tire'ye, Ödemiş'ten Foça'ya: İzmir'in Güzelliklerine...