BERTO Başkanı Kolat, Ankara'da 'İş Dünyası İstişare Toplantısı'na Katıldı

Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Ankara'da düzenlenen İş Dünyası İstişare Toplantısı'na katıldı.

BERTO Başkanı Kolat, Ankara'da 'İş Dünyası İstişare Toplantısı'na Katıldı
26 Eylül 2024 - 09:58

Ankara'da gerçekleştirilen İş Dünyası İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla yapıldı. Toplantıya katılan Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, toplantı öncesinde ve sonrasında Bakırçay Bölgesi iş dünyası adına önemli görüşmelerde bulundu.

Başkan Hisarcıklıoğlu, TOBB Meybem (Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi) aracılığıyla 81 ilde gerçekleştirilen sınav ve belgelendirme çalışmaları hakkında bilgi vererek, 77 meslek dalında yapılan bu sınavlarla 120.000'den fazla kişinin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olduğunu vurguladı. Ayrıca, kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla 2007 yılında kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun yürüttüğü projeler de toplantıda ele alındı.

Bakan Işıkhan, İşkur Aday Havuz Sistemi ve Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) hakkında bilgiler vererek, iş gücü piyasasındaki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için atılan adımları aktardı. Toplantı, iki protokolün imzalanmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev Sahibi Mağdur
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev...
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir yazı
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir...