BERTO Bölge Tanıtımında Kararlı: Bergama Turizmi İçin Heyecan Verici Gelişmeler

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Lütfi Kolat, ilçe ve bölgenin tanıtımı için tüm kurumlarla iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Kolat, “Bergama, turizmde büyük mesafe alacaktır. Bu süreci, tuğlaların tek tek koyulup duvarın örülmesi gibi düşünmeliyiz. Belediye, kaymakamlık ve büyükşehir belediyesi ile ortak çalışmaya hazırız” dedi.

BERTO Bölge Tanıtımında Kararlı: Bergama Turizmi İçin Heyecan Verici Gelişmeler
16 Temmuz 2024 - 22:53

Bergama’nın Tanıtımında BERTO Kararlılığı

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Lütfi Kolat, ilçe ve bölgenin tanıtımı için tüm kurumlar ile ortaklaşa çalışmaya hazır olduklarını belirterek “Bergama zamanla turizm konusunda büyük mesafe alacaktır. Bu tuğlaların tek tek koyulup duvarın örülmesi gibi bir durum. Biz tüm bu süreçlerde geçmişte olduğu gibi belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve büyükşehir belediyemiz ile ortaklaşa çalışmaya hazırız,” dedi.

BERTO Başkanı Lütfi Kolat, Bakırçay Bölge Gazetesine yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

“UNESCO sürecinin üzerinden 22 Haziran tarihi itibarıyla 10 yıl geçti. Bu 10 yıl içinde pek çok çalışma yürütüldü. Bu süreçte paydaşların, tüm kurumların, esnafın ve vatandaşların bir araya gelip topyekûn bir şeyler yapması, UNESCO bilincinin oluşturulması noktasında ve sürecin sürdürülebilirliği için de çok önemli olmuştur. Biz de bu kapsamda oda olarak 'Bergama Seni Çağırıyor' ile başlayan ve çok ses getiren birçok tanıtım projesi gerçekleştirdik.

Tabii bizim için Bergama’nın tanıtımında İzmir Büyükşehir Belediyesinin vereceği destek çok önemli. Daha önceki Başkanımız Tunç Soyer döneminde tanıtımlar konusunda görüşmeler yapmıştık. Yeni başkanımız Cemil Tugay ile de büyükşehir belediyesinin sosyal medya hesaplarında, tramvay otobüs giydirmelerinde, deniz otobüslerinde Bergama’nın tanıtımı için önemli olan bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Bergama’nın tanıtımını fuarlar vasıtası ile de gerçekleştirmeye çalıştık. Hatta antik dönemlerde önemli bir noktada olan Bergama zeytinyağının ve coğrafi işaret tescili henüz alınan Bergama Tulum Peynirinin tanıtımı için İZFAŞ Fuar alanında 12. Olivtech Zeytin ve Zeytinyağı, Süt ve Süt Ürünleri Fuarı'na üreticilerimiz ile birlikte katılarak ürünlerimizin tanıtımını yaptık.


COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYIMIZI 6’YA ÇIKARDIK

Coğrafi işaretler konusunda 6 ürünümüzü tescilledik. Bergama Kozak Çam Fıstığı, Bergama Grisi olarak bilinen Bergama Graniti, Bergama Parşömeni, Bergama Köftesi, Bergama Çığırtması ve Bergama Tulum Peyniri’nin coğrafi işaret tescilini aldık.

Bölgemizin tanıtımı için çalışmalarımız devam ediyor. Bergama’yı öncelikle iç turizmde İzmir ve İstanbullunun gelip göreceği bir kent haline getirmek ve ilçemizin tanıtımını çeşitli havayolları ekranları ve dergilerinde, uluslararası platformlarda gerçekleştirmek istiyoruz.

Bunların yanı sıra gastronomi turizmi de unutulmamalı. Bergama’da restoranlar mutlaka hafta sonları da açık olmalı.

Butik otellerimiz olsa da bunlar yeterli değil. Bunun için kent otellerine mutlaka ihtiyaç var ve kent oteli yatırımları için de çalışmalarımız devam ediyor. Bergama zamanla turizm konusunda büyük mesafe alacaktır. Bu tuğlaların tek tek koyulup duvarın örülmesi gibi bir durumdur. 

Ayrıca oda olarak yetki ve görev alanımız Bergama, Dikili ve Kınık olmak üzere 3 ilçeyi kapsıyor, bu üç ilçede de turizm ve tanıtım alanında çalışmalarımız sürecektir. Biz tüm bu süreçlerde geçmişte olduğu gibi belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve büyükşehir belediyemiz ile ortaklaşa çalışmaya hazırız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri: "Türkiye Hedeflerin Gerisinde"
İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri:...
Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı
Menemen’de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası...