BERTO Meclisi, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'i Ağırladı

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, BERTO Meclisi ile bir araya geldi. Yatırımlar, şehirleşme ve Kozak Çevre Yolu gibi konular detaylıca ele alındı.

BERTO Meclisi, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'i Ağırladı
29 Ağustos 2024 - 16:18

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK, BERTO MECLİSİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Açılış Konuşmaları

Bergama Ticaret Odası Meclisi (BERTO), Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'i özel bir toplantıda ağırladı. Toplantı, BERTO Başkanı Lütfi Kolat'ın ve Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları'nın açılış konuşmaları ile başladı. Kolat ve Kayalıoğulları, konuşmalarında meclisin güncel konuları ve şehirle ilgili önemli başlıklar hakkında bilgi verdi. 

Açılış konuşmalarının ardından, toplantının ana konularını ve Başkan Çelik'in yapacağı açıklamaları içeren bölüme geçildi. Söz, Başkan Tanju Çelik'e verildi ve Çelik, toplantının ilerleyen saatlerinde katılımcılara kapsamlı bilgiler sunarak şehir ve yatırımlar hakkında detaylı bir değerlendirme yaptı.
 

Başkan Çelik'in Açıklamaları

Başkan Tanju Çelik, toplantıda şunları ifade etti: "Burada, şehrimizin ve bölgemizin ticaret ve ekonomi anlamındaki seçilmiş temsilcileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bergama Belediyesi olarak biz de şehrimizdeki yatırımların sıkı takipçisiyiz. Büyükşehir ile birlikte BASBAŞ güzergahındaki yollarda çalışma yaparak bu dev yatırımların hızlanması için çaba sarf ediyoruz. İzmir'in gelişime açık tek bölgesi, üzerinde bulunduğumuz Kuzey Ege kaldı, bu yüzden tüm dikkatler üzerimizde. Sizlerin de yakından takip ettiği gibi, 5 yıllık kısa bir gelecekte fazlasıyla göç alacağımızı öngörüyoruz."

İmar ve Şehirleşme Üzerine Değerlendirmeler

Çelik, imar konusunun ve planlı şehirleşmenin önemine vurgu yaptı: "İşte tam da burada imar konusu ve planlı şehirleşme çok önemli. Hep birlikte kontrollü bir şekilde büyümeye odaklanmalıyız. Ayrıca bu büyük yatırımlardan önce Bergamalı vatandaşlarımızın faydalanabilmesi bizler için çok önemli. Bu konuda Bergama Ticaret Odası'nın her fırsatta dile getirdiği 'Meslek Lisesi' konusunu hayati buluyoruz."

Kozak Çevre Yolu Projesi ve Yatırım Planları

Kozak Çevre Yolu konusuyla ilgili olarak, Çelik şu müjdeyi verdi: "Kozak Çevre Yolu konusu için bizzat Ankara'da kurduğumuz temaslar ile bu projenin bütçesinin belirlenip, yatırım planları içine alındığı müjdesini de buradan vermek isteriz."

Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, BERTO Meclis Üyeleri'nin sorularını da yanıtladı. Toplantı sonunda Başkan Lütfi Kolat, Çelik’e paylaştığı değerli bilgiler ve  ziyareti için Bergama Ticaret Odası adına teşekkür etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...