Biolab, İzmir'de 7. Şubesini Güzelbahçe'de Açtı!

Güzelbahçe'de 7. şubesini açan Biolab Laboratuvarlar Grubu, 250 çalışanı ve 1900'den fazla test parametresiyle Ege Bölgesi'nin en geniş kapsamlı laboratuvar hizmetlerinden birini sunuyor.

Biolab, İzmir'de 7. Şubesini Güzelbahçe'de Açtı!
31 Mayıs 2024 - 14:44

Ege’nin "Doğru, Hızlı ve Ekonomik Laboratuvarı": Biolab

İzmir’de, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tuncay Batur tarafından kurulan Biolab, 7. Şubesi’ni Güzelbahçe’de vatandaşların hizmetine sundu. “Doğru, Hızlı, Ekonomik ve Kolay Ulaşabilir” olma ilkesiyle 30 yıl önce 2 kişi çıktıkları yolculukta, bugün 7 şubede 250 çalışan ve bin 900 farklı test parametresiyle hizmet sunan bir kurum olmayı başardıklarını dile getiren Uzman Dr. Batur, “Ekonomik ve kolay ulaşılabilirlik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Öte yandan 24 yıldır “Dış Kalite Kontrol” uygulamasıyla da kendimizi denetliyoruz. Bu sayede, doğru ve hızlı test kalitemizden de asla taviz vermiyoruz” dedi.

Alsancak’ta, 18 Mart 1994’te 2 kişi olarak başladıkları Biolab Laboratuvar yolculuğunda ilk olarak “Tanıda Güvence” ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Uzman Dr. Batur, Biolab olarak her zaman insanların en doğru sonuca, en ekonomik yollarla ulaşmasını amaçladıklarına vurgu yaptı. Tanıda Güvence adımının çok önemli olduğunun altını çizen Uzman Dr. Batur, “Unutulmamalıdır ki tahlil sonuçlarının doğru, güvenilir ve hızlı olması, hastanın sağlığını ve hekimin başarısını doğrudan etkiler” şeklinde konuştu.


PCR LABORATUVARINA SAHİP

Bir diğer hedeflerinin hızlı, doğru ekonomik ve ulaşılabilir laboratuvar hizmetleriyle tüm Ege Bölgesi’ni buluşturmak olduğunu aktaran Uzman Dr. Batur, bu kapsamda önce Mikrobiyoloji sonra Biyokimya ve ardından Patoloji branşlarını da laboratuvar hizmetlerine eklediklerini aktardı.

Bu alanda 30 yıllık bir birikime sahip olduklarının altını çizen Uzman Dr. Batur, sözlerine şöyle devam etti: “30 yıl içerisinde çok farklı öğrenilmişlikler biriktirdik. Enerji kesintileri, su kesintileri, internet kesintileri gibi birçok senaryoyla karşılaştık ve hepsi için alternatif çözüm yolları geliştirdik. Pandemi döneminin başlarında özel kurumların PCR testi yapması yasakken Sağlık Bakanlığı’ndan aranıp PCR testine başlayabilir misiniz dendiğinde, biz 2 günde PCR hizmeti vermeye başladık. Şimdi son derece donanımlı bir PCR laboratuarına sahibiz. Burada sadece COVID değil, birçok virüse ait, özellikle çoklu etkenin bir arada bakılabildiği PCR temelli testlerimizi uygulayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.


YILDA 15 MİLYON TEST

Amaçlarının, insanlara ekonomik olarak zorlanmadan rahatlıkla güvenilir ve hızlı bir sağlık hizmeti sağlamak olduğunu dile getiren Uzman Dr. Batur, “Bu yüzden Biolab Laboratuvarlar Grubumuzun en belirgin özelliği, bölgenin en yüksek test sayısı üreten ve test çeşidi barındıran laboratuvarı olmasıdır. Ülkemizin birçok ilinden bize numuneler geliyor. 2023’teki test sayımız 15 milyon. Bu sayı, neredeyse büyük kamu hastanelerinin test sayılarıyla eş değer” şeklinde konuştu.

İş sağlığı ve güvenliği alanında da hizmet veren Biolab Laboratuvarlar Grubu’nda, rutin sağlık testleri dışında ağır metaller ya da petrokimya alanında çalışanların etkilendiği uçucu gazların kana karışması sonucu oluşan rahatsızlıkların tespitini de solvent ölçümleriyle yapılıyor.


BEBEK VE ÇOCUK DOSTU TEK LABORATUVAR

Bunun yanı sıra ailelerin korkulu rüyası haline gelen ve özellikle küçük yaştaki çocuklardan numune alma süreci için de çözüm üreten Biolab Laboratuvarlar Grubu, bebek ve çocuklara ait özel numune alma aparatları, tüpleri ve son teknoloji damar görüntüleme cihazlarına sahip. Ebeveynlerin en kıymetlisi minik yavrularımız için gösterdikleri bu özen sayesinde Sağlık Bakanlığı’nın Bebek ve Çocuk Dostu Sağlık Kurumları sertifikasyon programına başvuran Biolab, bu alanda ödüllendirilen tek laboratuvar olma özelliğine de sahip. Aldıkları bu belgenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Uzman Dr. Batur, “Bizim kuruluşumuzla aynı zamanda dünyaya gelen vatandaşlarımızın çocuklarına da hizmet sunuyor olmak tarifsiz bir gurur kaynağı” ifadelerini kullandı.


BİOLAB’I EŞSİZ KILAN SÜREKLİ EĞİTİM VE DENETİM

Biolab’ta İşe yeni başlayan her personelin mutlaka bir oryantasyondan geçtiğine de değinen Uzman Dr. Batur, “Oryantasyon sonrası yeni personelimiz, 2-3 ay boyunca yanında kıdemli bir personelle çalışıyor. Personelimiz bu eğitim süreci de bittikten sonra, yetkinliği onaylandıktan sonra sahada tek başına çalışabilir hale geliyor. Bunun yanı sıra sorumlu teknisyenlerimizin haftada iki gün “Süreç Denetim” eğitimleri devam ediyor. Ayrıca dijital alanda ve yapay zekânın sektörümüzde kullanımı için yoğun çalışmalar ve yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nda “dış kalite kontrol”  uygulamasının 10 yıldır zorunlu olduğunu da dile getiren Uzman Dr. Batur, testleri teyit ettirmek için yapılan bu uygulamayı kendilerinin 24 yıldır aralıksız olarak uyguladıklarına da dikkat çekti.


ALERJİ LABORATUVARI DA MEVCUT

Çağımızın hastalığı haline gelen alerji ve alerjiye bağlı solunum yolu enfeksiyonlarının çok sık görüldüğüne değinen Uzman Dr. Batur, “İnsanın yaşam kalitesini derinden etkileyen ve tanısı pahalı olan alerji rahatsızlıklarının tespitini daha uygun fiyatlarla ve daha sağlıklı bir şekilde sunabilmemizi hedefleyen bir algoritma geliştirdik ve ona ait bir alerji laboratuvarı kurduk. Son olarak da 2 hafta önce moleküler alerji konusunda son derece kapsamlı bir cihazı bünyemize kattık” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İzmir'de Su Krizi Endişesi: Tahtalı Barajı'nda Su Seviyesi Rekor Düşüklükte
İzmir'de Su Krizi Endişesi: Tahtalı Barajı'nda Su Seviyesi Rekor...
Türk Fuarcılığının Parlayan Yıldızı: İzmir
Türk Fuarcılığının Parlayan Yıldızı: İzmir