Bornova'da "İdeal Kent Konseyi" Çalıştayı: Deneyim Paylaşımı ve Gelecek Hedefleri

Bornova Belediyesi'nin düzenlediği çalıştayda İzmir kent konseyleri toplandı. Toplantıda yerel demokrasi ve katılımın güçlendirilmesi hedeflendi.

Bornova'da "İdeal Kent Konseyi" Çalıştayı: Deneyim Paylaşımı ve Gelecek Hedefleri
29 Temmuz 2024 - 14:26

Kent Konseyleri Bornova’da buluştu

Bornova Belediyesi, Bornova Kent Konseyi’nin kurulması amacıyla İzmir’deki Kent Konseyi Başkanlarını bir araya getirdi. “İdeal Kent Konseyi Çalıştayı” geniş bir katılımla gerçekleştirildi ve bu çalıştayda Bornova Kent Konseyi’nin kuruluş süreci ile işleyişi için önemli adımlar atıldı. Yerel demokrasi ve katılımın güçlendirilmesi amacıyla yapılan bu çalıştay, Bornova Kent Konseyi’nin güçlü ve etkin bir yapıya kavuşturulmasını hedefliyor.

Çalıştaya Katılım

Bornova’daki Sivil Toplum Kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları, sendikalar, muhtarlar ve noterler gibi toplumun tüm bileşenlerini bir araya getirmeyi amaçlayan çalıştaya, Aliağa, Bayraklı, Foça, Gaziemir, İzmir, Karşıyaka, Konak, Menderes, Selçuk ve Urla Kent Konseyleri’nin başkan ve temsilcileri katıldı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki çalıştayda önceki dönem İzmir Kent Konseyi Başkanı, Çankaya ve Çiğli Kent Konseyi Başkanları da yer aldı. Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Arıkan, müdürler ve Kent Konseyi Birimi görevlileri de çalıştayda hazır bulundu.

Açılış Konuşmaları ve Özgür Çalışma Ortamı

Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Arıkan, açılış konuşmasında Başkan Ömer Eşki’nin katılımcılara sınırsız ve özgür bir çalışma ortamı sağladığını belirtti. Arıkan, “Başkanımız Sayın Ömer Eşki bu konuda yapacağımız çalışmalarla ilgili olarak bizi sınır koymadı, tamamen özgür bıraktı. Bu noktada hepinizin görüşleri ve deneyimlerinden yararlanacağız” dedi.

Kent Konseylerinin Önemi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çalıştayda yaptığı konuşmada, kent konseylerinin yerel demokrasi ve katılım için taşıdığı önemi vurguladı. Eşki, “Kent konseyleri, toplumun tüm bileşenlerinin katılımını sağlayarak yerel yönetimlerde demokratik süreçlerin işlerliğini artıran en önemli araçlardır. Bornova’da katılımcı bir kent vizyonu oluşturmak amacıyla başlattığımız bu süreçte, tüm paydaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak güçlü bir kent konseyi kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Katılımcılardan Gelen Öneriler

Katılımcılar, Bornova Kent Konseyi’nin sağlam temellerde yükselebilmesi için şu önerilerde bulundular:

  • Mahalle Meclislerinin kurulması,
  • Katılımcı ve Cinsiyet Eşitliğine Dayalı Bütçe oluşturulması,
  • Belediye Stratejik Planının Katılımcı ve Cinsiyet Eşitliğine dayalı oluşturulması,
  • Belediye Meclisi içerisinde Kent Konseyi Komisyonu kurulması,
  • Kent Konseyi Başkanı’nın Belediye Meclis toplantılarına katılım göstermesi,
  • Kent Konseyi öneri ve şikayetlerinin her ay meclis gündeminde görüşülmesi,
  • Belediye Başkanının her ay Kent Konseyi ile düzenli toplantılar yapması,
  • Kent Konseyi bütçesinin ihtiyaçları net şekilde karşılayacak düzeyde olması.

Bornova Kent Konseyi’nin kuruluş sürecine yönelik yapılan çalıştayda ortaya konulan görüşler ve öneriler, büyük önem taşıyor. Katılımcı bir yönetim anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilen bu çalıştay, Bornova’nın geleceğe taşınmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çalıştayda sunulan fikirler, Bornova’nın daha ileriye gitmesi için gereken stratejilerin belirlenmesine katkı sağlayacak ve bu süreçte birlikte çalışma vurgusu ön planda olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...