Borusan'dan Cumhuriyet'in 99. Yıldönümünde Sürdürülebilir Fayda Programı
Borusan, sosyal etki ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri destekleyeceği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nı Cumhuriyet’in 99. yıldönümünde hayata geçiriyor.
26 Ekim 2022 - 01:49
Borusan, sosyal etki ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri destekleyeceği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nı Cumhuriyet’in 99. yıldönümünde hayata geçiriyor.
Toplumsal faydayı faaliyetlerinin merkezinde konumlandıran Borusan, sosyal etki ve sürdürülebilirlik öncelikleri ile paralel, toplumsal meselelerde hedef grupları etkileme ve harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri destekleyen bir programı hayata geçiriyor.Dünyada 5 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye yayılan küresel bir sosyal girişimcilik platformunun İstanbul ayağı olan Impact Hub İstanbul iş birliği ile gerçekleştirilen Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, Türkiye sosyal girişimcilik ekosisteminde yaygın olarak uygulanan girişimci destek programlarından farklı bir yaklaşım izliyor.
Sağlanacak desteklerin çarpan etkisi yaratabileceği bir model vasıtasıyla, sürdürülebilirlik, sosyal inovasyon ve sosyal etki / toplumsal fayda alanlarına farklı bir soluk getiren program, mevcut desteklere erişimde zorlanan ekipleri vitrine çıkarırken harekete geçirme potansiyeli yüksek projeleri de desteklemeyi amaçlıyor.
İklim krizi ve eşitsizlik odaklı projeler bekleniyor
Bu desteğin finansal ve finansal olmayan kapasite geliştirme araçlarıyla sağlanması planlanırken başvuracak ekiplerin projelerinin ses getirecek bir şekilde somut bir çıktıya dönüştürülmesi hedefleniyor. Programın odak alanlarını ise Borusan’ın sürdürülebilirlik odak alanları olan İ3 yani iklim, insan ve inovasyondan ilham alınarak oluşturuldu.Programın iklim krizi ve eşitsizlikler olmak üzere iki odak alanı bulunuyor. İklim krizi ile mücadelede yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması, emisyon azaltımı, döngüsel ekonomi modellerinin geliştirilmesi ve/veya yaygınlaştırılması, ileri dönüşüm, atıkların değerlendirilmesi ve/veya geri kazanımı, su kaynaklarının sürdürülebilirliği, biyoçeşitliliğin azalması ile mücadele, karbonsuz kentsel mobilite çalışmalarının yaygınlaştırılması başlıklarına odaklanan projeler desteklenecek.
Eşitsizliklerin azaltılmasında ise toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, ayrımcılığın ve kutuplaşmaların önlenmesi, engellilik alanında eşitsizliklerin azaltılması, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, istihdamda eşitliğin sağlanması konulu projeler bekleniyor.
Başvuracak projelerde, sürdürülebilirlik konsepti çerçevesinde inovatif yöntemlerin nasıl kullanıldığı da önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.