Çamlıpark Açıldı, Darısı Millet Bahçesi'nin Başına!

Bergama’da 90’lı yılların başında CHP’li belediye başkanı Sefa Taşkın tarafından hizmete açılan Çamlıpark, tamamıyla yenilenerek nihayet açıldı.

Çamlıpark Açıldı, Darısı Millet Bahçesi'nin Başına!
04 Mart 2025 - 22:23

Bergama’da 90’lı yılların başında CHP’li belediye başkanı Sefa Taşkın tarafından hizmete açılan Çamlıpark, tamamıyla yenilenerek nihayet açıldı.

2018 yılında dönemin Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından ihalesi yapılan parkın aslında 2019 Mayıs ayında tamamlanması gerekiyordu. Mehmet Gönenç tekrar aday olmayınca, göreve yeni gelen AK Partili Belediye Başkanı Hakan Koştu. Çamlıpark’ın yapımı için dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer birçok kez görüşme yaptı. Büyükşehir'in peyzaj masrafını yüksek bulması üzerine yapım çalışmaları durdu. Hakan Koştu, bunun üzerine projeyi değiştirip yeni projeyi, TOKİ tarafından inşa edilmeye başlanan Millet Bahçesi ile birleştirdi.

MİLLET BAHÇESİ’NDEKİ GECİKMELER ÇAMLIPARK'I DA ETKİLEDİ

2020 Şubat ayında Bergama’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Millet Bahçesi ve Çamlıpark'ın TOKİ tarafından yapılacağının açıklanması üzerine çalışmalar başladı. Millet Bahçesi'ne yapılan itirazlar sonucu proje başlama tarihi bir yıl sarkınca, Çamlıpark da doğal olarak sarktı.

Uzun süre inşaatına başlanamayan proje de, 2023 yılı başında çalışmalara tekrar başlatıldı.
2024 Mart ayında kullanıma hazır hale getirilen proje, Mart 2024 tarihinde kısa bir süre açıldı. Eleman alımları yapıldı. Fakat Millet Bahçesi'nin bitmemesi nedeniyle, bütün olarak değerlendirilen proje açıldığı gibi kapandı.

Göreve gelen Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik, projenin kesin kabulü için tüm hazırlıkları tamamladı ve çevre düzenlemesi konusunda Bergama Belediyesi yoğun bir çaba harcadı. Nihayet bu gece açılan proje ile Bergama halkı önemli bir yeşil ve sosyal donatı alanına kavuştu.

Gece düzenlenen açılış törenine: Bergama Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, CHP İlçe Başkanı İsmail Durmaz, daire amirleri, eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Soğuk havaya rağmen Ramazan ayı nedeniyle gece yapılan açılış yoğun ilgi gördü. Açılışta görüşlerini ifade eden Başkan Çelik, parkın herkes için bir yaşam alanı olacağını belirterek, “Nihayet amacımıza ulaştık ve Bergama halkına hak ettiği sosyal bir projeye kavuştu” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BERTO Başkanı Kolat: "İZBAN Bergama'ya Ulaşmalı"
BERTO Başkanı Kolat: "İZBAN Bergama'ya Ulaşmalı"
Bergama ve Dikili'de 80 Bin Dekar Arazi Kuraklık Tehdidi Altında
Bergama ve Dikili’de 80 Bin Dekar Arazi Kuraklık Tehdidi Altında