CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz: "Bu İktidarın Miadı Çoktan Doldu"

CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, iktidarın halkına verecek bir şeyi kalmadığını belirterek erken seçim öngörüsünde bulundu. Bu dönemin miadının dolduğunu vurguladı.

CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz: "Bu İktidarın Miadı Çoktan Doldu"
03 Ekim 2024 - 21:22
İZMİR (Bakırçay Bölge Gazetesi) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, Bakırçay Bölge Gazetesi'ne verdiği röportajda, bir yıllık görev sürecini değerlendirirken, gelecekteki siyasi çalışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Göreve geldikten sonra yaşanan süreci anlatan Durmaz, merkezi iktidarı sert sözlerle eleştirerek, erken seçim beklentisini dile getirdi.

"Örgüt ve Belediye Başkan Adayımız ile Yüzde 52 Oyla Rekor Kırdık"

13 ay önce tek aday olarak katıldığı ilçe kongresinde başkanlığa seçilen İsmail Durmaz, Bergama’da ilk seçimlerde partisinin yüzde 52 oy oranıyla rekor kırdığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 16 yıldır siyaset yaptığını belirten Durmaz, siyasi kariyerinin Göçbeyli belde teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ile başladığını, 2017'de ise CHP Bergama İlçe Yönetimi'ne seçildiğini ifade etti. 27 Ağustos 2023'te gerçekleşen ilçe kongresinde tek aday olarak ilçe başkanı seçildiğini vurgulayan Durmaz, parti içi süreçlerle ilgili de şunları söyledi:

"Partimizde Yenilenme ve Değişim Süreci Başladı"

"Seçildikten kısa süre sonra il kongremiz yapıldı. Ardından 5 Kasım’da genel kurultayımız gerçekleşti ve Kemal Kılıçdaroğlu görevini Özgür Özel’e devretti. Göreve geldiğimde 14-28 Mayıs parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin üzerinden üç ay geçmişti. Örgüt, büyük bir moral çöküntüsü içerisindeydi. Kırgınlıklar ve istifalar yaşanmıştı. Ancak, 5 Kasım'da seçilen genel başkanımız Özgür Özel ile birlikte partimizde bir değişim ve yenilenme süreci başladı. Bu motivasyonun semeresini 31 Mart yerel seçimlerinde aldık; birçok büyükşehir, il ve ilçe belediyesi CHP'ye geçti. İzmir’de Cemil Tugay başkanımız rekor oyla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirken, Bergama’da da Prof. Dr. Tanju Çelik de partimizin adayı olarak belediye başkanımız oldu."

"Hizmetlerimiz Başladı, Erken Seçim Bekliyoruz"

Bergama'da Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini belirten Durmaz, "Kozak, 3. Sanayi Sitesi'ndeki asfaltlama çalışmalarımız bitti. Sırada Atatürk ve Fevzipaşa mahalleleri var," dedi. İktidarı eleştirerek erken seçim öngörüsünü paylaşan Durmaz, "Genel Başkanımız Özgür Özel’in de belirttiği gibi, 2025 yılı Kasım ayında erken seçim olacağını öngörüyoruz. Bu iktidarın halkımıza verecek bir şeyi kalmamıştır. Miadı çoktan doldu. Erken seçimle CHP iktidarı gelecektir," ifadelerini kullandı.

Durmaz, çiftçinin, esnafın, emeklinin ve işçinin zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Bölgemizde de görüyoruz; domates, biber, kavun, karpuz üreticisi ürününü para etmediği için tarlada bıraktı. Aynı sıkıntı pamuk ve zeytinyağında da yaşanacak gibi görünüyor. Bu iktidar ithalat odaklı; çiftçimizin üretim yapmasını istemiyor," diye konuştu. 

RIDVAN KARAPEHLİVAN / BAKIRÇAY 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Menemen Geleneksel Rahvan At Yarışları: Atçılığın Kalbi Seyrek Arena'da Atacak!
Menemen Geleneksel Rahvan At Yarışları: Atçılığın Kalbi...
Alp Çokdoğru'dan Bergama Gayrimenkul Piyasası Analizi: "Faizler Düşerse Fiyatlar Uçacak"
Alp Çokdoğru'dan Bergama Gayrimenkul Piyasası Analizi: "Faizler...