CHP İlçe Başkanı Durmaz'dan Bergama Tarımı ve Belediyecilik Üzerine Açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, Bakırçay Gazetesine yaptığı açıklamada parti olarak 150 gün önce devraldıkları belediye çalışmaları ve Bergama Tarımı üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP İlçe Başkanı Durmaz'dan Bergama Tarımı ve Belediyecilik Üzerine Açıklamalar
04 Eylül 2024 - 00:28

'BELEDİYE YÖNETİMİMİZ VE BAŞKANIMIZ BEŞ YILIN SONUNDA BAŞARILI OLACAKTIR'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, Bakırçay Gazetesine yaptığı açıklamada parti olarak 150 gün önce devraldıkları belediye çalışmaları ve Bergama Tarımı üzerinde değerlendirmelerde bulundu. 

Belediye Hizmetleri ve Yatırımlar

İsmail Durmaz, “Göreve geldiğimizden bu yana normal belediye hizmetleri yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Yol, park, bahçe ve fen işleri üzerinde yoğun bir çalışma ve gayret içerisindeyiz. Özellikle eski belediye yönetimi tarafından seçmen sayısı az diye kırsal mahalle ve eski beldelerde aksatılan belediye hizmetleri hızlı bir şekilde başlatıldı. Büyükşehir belediyemizin uhdesinde olan köy yolları çalışmasına ilçe belediyemiz araç gereç, makine ve lojistik desteği veriyor. Biz belediye yönetimi olarak beş yıl boyunca köy ve kent merkezi ayrımı yapmadan her yere en iyi şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

İktidarın Engellemeleri

CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Göreve geldiğimizden bu yana normal belediye hizmetleri yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediyor. Yol, park, bahçe ve fen işleri üzerinde yoğun bir çalışma ve gayret içerisindeyiz. Özellikle eski belediye yönetimi tarafından seçmen sayısı az diye kırsal mahalle ve eski beldelerde aksatılan belediye hizmetleri hızlı bir şekilde başlatıldı. Büyükşehir belediyemizin uhdesinde olan köy yolları çalışmasına ilçe belediyemiz araç gereç, makine ve lojistik desteği veriyor. Biz belediye yönetimi olarak beş yıl boyunca köy ve kent merkezi ayrımı yapmadan her yere en iyi şekilde hizmet vereceğiz.

İktidar CHP’li Belediyeleri Çalıştırmamaya Çalışıyor

Tabii bu arada yerel seçimlerde ülkemizde birçok belediye partimize geçti. Mevcut iktidar bu CHP’li belediyeleri çalıştırmamak ve zor durumda bırakıp beceriksiz bir şekilde göstermek için elinden geleni yapıyor. Bizim belediyelerimizin ödemesi gereken vergi ve SGK borçları iller bankası paylarından hemen kaynaktan kesiliyor. Mesela AKP ve MHP’li belediyelerin olduğu geçen beş yıl dönemde bu borçlar alınmadı. Henüz beş ayı doldurmuş CHP’li belediyelerden bu paraların alınması hakkaniyetli değil. Bergama’yı düşünün, geçen beş yılda AKP belediyesi vardı. Onların SGK ve vergi borçları göreve yeni başlayan CHP’li belediyeden hemen kaynaktan tahsil ediliyor.

Elbette belediyemize, AKP yönetiminden kalan yüklü borç ve bu tür uygulamalar bizi yıldırmayacaktır. Biz Başkanımız, Meclis üyelerimiz ve ilçe teşkilatımız olarak Bergama’ya beş yıl boyunca en iyi şekilde hizmet ederek başarılı bir dönem geçireceğiz.

Bergama Tarımında Büyük Sıkıntılar

Tarım konusu ile ilgili sorunuza gelince elbette Bergama’mız bir tarım kenti ve ben de çiftçiyim ve işin içindeyim. AKP tarım politikalarını önemsemeyen bir parti. 2002 yılına kadar ülkemizde çiftçiler para kazanıyor, yaşamını idame ettiriyor ve yatırım yapabiliyorlardı. Yani ülkemizde sürdürülebilir tarım uygulamaları vardı. Yaklaşık 22 yıldır çiftçi ülkemizde artık para kazanamıyor. Tarım sürdürülebilir olmaktan çıktı. Özellikle 2017 referandumundan sonra tek adam uygulamaları ile iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ben Bergama ve Bakırçay çiftçisinin yüzde 90’ının kamu ve özel bankalara borçlu olduğunu biliyorum. Tarlasının, evinin ve traktörünün ipotekli olduğunu biliyorum.

Tarım Ürünlerinin Durumu

Şu an pamuktan örnek verirsek pamuk fiyatı beş yıl öncesinin aynısı ama girdi maliyetleri 5 hatta 10 katına çıkmış durumda. Mazot 45 TL, bir çuval gübre 1500 TL. Bu yıl Bakırçay Ovası'nda ne ekerse eksin hiçbir üretici para kazanamadı. Domates üreticisi dönüm başına 10 bin liranın üzerinde zarar etti. Bunu salça firmalarına bağladılar ama salça firmaları ihracata kota konulduğu için elimizde iki yıllık stok var, bu yüzden ürün alamadık dediler. Aynı şey bu yıl zeytinyağında da yaşanacak. Getirilen ihracat kotası ve artan maliyetlere rağmen zeytinyağı fiyatları çok aşağıya çekilecek, bu da çiftçinin bu yıl zarar etmesi anlamına gelecek.

Bölgemizde bu yıl yaşanan tarım açısından olumsuz bir gelişme de sulama ücretlerine dekar başı 8 – 9 katı gibi yapılan fahiş zamlar oldu. Ben pamuk suyu için Kestel Sulama Birliği'ne 850 lira, mısır sulaması için dekar başına 937 lira ödedim. Bu yüksek sulama ücretleri çiftçilerden peşin şekilde alındı. Çiftçi bunları ödemek için yıllık yüzde 68 oranında bankalardan kredi kullanarak ödedi.

Şu an çiftçimiz perişan durumda. Bu hükümet tarım ve eğitim politikalarında çok başarısız oldu. Bunun için mutlaka erken seçim şart. CHP yönetimi ile başta çiftçimiz ve emeklimiz olmak üzere tüm toplum kesimlerimiz rahatlayacaktır.

Şu an Bergama’da tarım bitiyor, herkes tarlasını, traktörünü satıp yeni bir iş arayışına giriyor ve bu tarlalar gerek satış gerekse haciz yolu ile bankaların ve büyük şirketlerin eline geçiyor. Bu rakamın 8 bin dekarı aştığını düşünüyorum.

Sanayileşme Çalışmaları

Elbette Bergama BOSBİ ve BASBAŞ’ta bir şeyler yaparak sanayileşmekte istiyor. Bunun için belediye başkanımız ve meclis üyelerimiz ile BOSBİ’ye bir ziyaret düzenledik. BOSBİ Başkanımız Ahmet Telek çok gayret içinde, kendisine Bergama halkı adına çok teşekkür etmek isterim. Elbette tarım sektörü kadar olmasa da orada da bazı sıkıntılar var. Yeni yatırımcı ilave yatırımcı gelmiyor. Mevcut yatırımcılar yatırımlarını tamamlamaya çalışıyor.

Bu konuda da belediyemiz ve parti örgütümüz tüm desteği vermeye hazır.

Kermes Kutlaması

Bu yıl 88. si kutlanacak olan Ulu Önderimiz Atatürk’ün bize mirası olan Kermesimizi coşku içinde kutlayacağız. Tüm hemşerilerimim kermesini sizin aracılığınız ile kutlarım.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ABD'nin 60. Başkanlık Seçimleri: Kritik Süreç ve Küresel Etkiler
ABD’nin 60. Başkanlık Seçimleri: Kritik Süreç ve Küresel...
Dijital paraya geçişin avantajları, dezavantajları ve ülke ekonomisi üzerindeki potansiyel etkileri
Dijital paraya geçişin avantajları, dezavantajları ve ülke...