CHP, İmamoğlu'nun Adaylığını Resmen Duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını resmen duyurdu. Açıklama, ön seçim sonrası yapıldı.

CHP, İmamoğlu'nun Adaylığını Resmen Duyurdu
24 Mart 2025 - 00:05

CHP, İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı Adayı Olarak Duyurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 19 Mart 2025’te gözaltına alınarak 23 Mart 2025’te yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, erken seçim olmaması halinde 2028 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi adayı olarak açıkladı. Adaylık duyurusu, CHP’nin bugün gerçekleştirdiği  ön seçim sürecinin tamamlanmasının ardından yapıldı.

CHP, adaylık açıklamasını resmi X (Twitter) hesabı üzerinden  paylaştı. Paylaşım, kısa sürede  644.2 bin görüntülenme alarak geniş yankı uyandırdı. Paylaşımda, "Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var!" ifadesi kullanıldı ve #Başlıyoruz etiketiyle kampanyanın başlangıcı vurgulandı. Görselde, siyah arka plan önünde beyaz gömlek giymiş ve kollarını sıvamış halde görülen Ekrem İmamoğlu’nun portresi dikkat çekiyor. Portre, kırmızı ve beyaz renklerle yazılmış "CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ EKREM İMAMOĞLU" ifadesiyle öne çıkarılıyor. Sol alt köşede CHP’nin altı beyaz oktan oluşan logosu kırmızı bir daire içinde yer alırken, sağ alt köşede "MİLLETİN TERCİHİ İMAMOĞLU" yazılı yuvarlak bir amblem bulunuyor. Tasarım, ön seçimde oy kullanan 15 milyon seçmenin desteğine vurgu yapıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Bakan Yardımcısı İskurt'tan Ulaşım Master Planı Talep Etti
ALTO Başkanı Ömer Ertürk, Bakan Yardımcısı İskurt’tan...
İYİ Parti Bergama'dan Bomba Açıklamalar! "Tanju Çelik Demokrasiyi Rafa Kaldırıldı!"
İYİ Parti Bergama'dan Bomba Açıklamalar! "Tanju Çelik...