Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. Kuruluş Yıl Dönümü Bergama ve Dikili'de Kutlandı

Bergama ve Dikili’de CHP’nin 101. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törenlerde Atatürk anıtına çelenk kondu, konuşmalar yapıldı ve 101. yıl pastası kesildi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 101. Kuruluş Yıl Dönümü Bergama ve Dikili'de Kutlandı
09 Eylül 2024 - 23:00

CHP’nin 101. Kuruluş Yıl Dönümü Bergama ve Dikili’de Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü, 9 Eylül 2023 tarihinde Bergama ve Dikili’de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. Partinin tarihi geçmişine ve demokrasi mücadelesine vurgu yapılan etkinliklerde, CHP’nin köklü mirası ve Türkiye’nin modernleşme sürecindeki rolü bir kez daha hatırlatıldı.

Bergama’da düzenlenen törende saat 10.00’da CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak töreni başlattı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Durmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş amacını ve tarihsel önemini şu sözlerle vurguladı:

“Bugün 9 Eylül, Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi, Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz.”

Durmaz, partinin Türkiye’nin iletişim tarihindeki değişimlere tanıklık ettiğini belirterek, “Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evirilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık,” ifadelerini kullandı.

Durmaz, ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21. yüzyılın ikinci çeyreğinde de kurucu parti olmanın vakarıyla adalet vurgusu yaparak yeni demokrasi mücadelesine başladığını ve bu mücadelenin meyvelerini son yerel seçimde aldıklarını belirtti. Konuşmasının sonunda, “101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız,” dedi.

Bergama’daki törene Belediye Başkanı Tanju Çelik, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve kadın kolları başkanı katıldı.

Dikili’de gerçekleştirilen törende ise CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı, gençlik ve kadın kolları başkanları ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra, CHP Dikili İlçe binasına geçerek 101. yıl pastasını CHP’li Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve partililerle birlikte kesti. Kırlı ve partililer, daha sonra ilçede yaşayan en yaşlı CHP’li parti üyesi 97 yaşındaki Ahmet Arslan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet ettiler.

Her iki ilçede de partinin 101 yıllık tarihi, kutlamalar ve anma etkinlikleri ile hatırlatılırken, katılımcılar CHP’nin gelecek yıllarda da demokrasiyi savunmaya devam edeceği vurgusunu paylaştılar.

RIDVAN KARAPEHLİVAN / BAKIRÇAY 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...