Çiftçiye Müjde! AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, Sözleşmeli Tarım Yasasını Duyurdu

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, çiftçilerin mağduriyetini giderecek Sözleşmeli Tarım Yasası’nın bu yıl Meclis’ten geçeceğini müjdeledi. Yasayla çiftçilere güvence sağlanacak...

Çiftçiye Müjde! AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, Sözleşmeli Tarım Yasasını Duyurdu
08 Ağustos 2024 - 19:56

MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI’DAN BAKIRÇAY GAZETESİ ARACILIĞI İLE MÜJDE: SÖZLEŞMELİ TARIM YASASI BU YIL MECLİSTEN GEÇECEK

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'nın Ziyaretleri

AK Parti 2. Bölge İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 3 gün boyunca Kınık, Bergama ve Dikili'de yaptığı ziyaretlerde, Bergama Ziraat Odası'nda Bergama’nın kırsal mahalle muhtarları ile buluştu. Toplantı sonrası Bakırçay Gazetesi'ne özel bir demeç veren Milletvekili Çankırı, Rıdvan Karapehlivan’ın sorularını da yanıtladı.

Sözleşmeli Tarım Yasası Müjdesi

Bu yıl yeni yasama döneminde çiftçilerin sözleşmeli tarıma geçmesi için gerekli yasal düzenlemeleri meclisten geçireceklerini belirten Ceyda Bölünmez Çankırı, yapılacak resmi ve zorunlu çift taraflı sözleşmeler ile çiftçilerin mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etti.

Bergama Ziraat Odası Toplantısı ve Değerlendirmeler

Bergama Ziraat Odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, muhtarlar yoğun ilgi gösterdi ve toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrası muhtarlara bir değerlendirme yapan Milletvekili Çankırı, eski ilçe başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Güzel’e teşekkür ederek, tüm mahallelerin sorunlarının çok iyi tespit edilip liste haline getirildiğini söyledi. Bu sorunların tasnif edilerek merkezi idareye bağlı il müdürlüklerine, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne iletileceğini belirtti.

Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın İzmir'deki Durumu

Çankırı, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak İzmir’in 28 ilçesinde muhalefet görevi aldıklarını ve verilen vaatlerin takipçisi olacaklarını vurguladı. Muhtarlardan, milletin sıkıntılarını doğru zamanda ve doğru yerde kendileriyle paylaşmalarını istedi.

Sözleşmeli Tarım Yasası Üzerine Demeç

Bakırçay Gazetesi'ne özel bir demeç veren Ceyda Bölünmez Çankırı, 3 gün boyunca bölgede olduğunu ve vatandaşların sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını söyledi. Yerel yönetimler ile il ve bölge müdürlükleri arasında uyumsuzluk olmadığını, ancak evrak bazında bazı gecikmeler olabileceğini ifade etti.

Su Sorunu ve Tarım Bakanlığı'nın Çalışmaları

Susuzluk sorununun tüm dünyada olduğu gibi Menderes ve Bakırçay havzası'nda da hissedildiğini belirten Çankırı, Tarım Bakanlığı'nın dijital tarım konusunda yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Çiftçilerin nerede, hangi ürünü ne kadar ekeceklerini ve ne kadar su harcayacaklarını hem kendilerinin hem de bakanlığın bileceğini belirtti. Ayrıca yeraltı su kaynaklarının sıkı takip edilerek su sorununun çözüleceğini söyledi.

Ceyda Bölünmez Çankırı, bu yıl yeni yasama döneminde çiftçilerin sözleşmeli tarıma geçmesi için gerekli yasal düzenlemeleri meclisten geçireceklerini ve yapılacak resmi ve zorunlu çift taraflı sözleşmeler ile çiftçilerin mağduriyetlerinin giderileceğini tekrarladı.

Toplantıya Katılanlar

Toplantıya, İlçe Başkanı Hasan Şahin, Bergama ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Güzel ve yerel seçimlerde Bergama Belediye Başkan Adayı olan Dr. Sadık Doğruer de katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...