Çinli Turizm Acenteleri Ayvalık ve Cunda'yı Keşfetti

Çinli turizm acenteleri, Ayvalık ve Cunda’yı ziyaret etti. Edremit Ticaret Odası’nın organizasyonuyla bölgeyi gezen acenteler, Bergama ve Ayvalık ekseninde tur paketleri planlıyor.

Çinli Turizm Acenteleri Ayvalık ve Cunda'yı Keşfetti
08 Nisan 2025 - 10:06

Çinli Turizm Acenteleri Ayvalık ve Cunda’yı Ziyaret Etti

BALIKESİR – Edremit Ticaret Odası’nın organizasyonu, Ayvalık ve Bergama Ticaret Odalarının destekleriyle Çinli seyahat acentesi temsilcileri Ayvalık ve Cunda’yı ziyaret etti.

Ayvalık’taki büyük otellerin temsilcileriyle bir araya gelen Çinli tur operatörleri, Bergama, Ayvalık ve Edremit ekseninde tur paketleri oluşturmayı planlıyor. Bu kapsamda bölgeye yönelik Çinli turist ilgisinin bu sezon artması bekleniyor.

İstanbul-İzmir otoyolunun ve Osmangazi Köprüsü’nün ulaşımı kolaylaştırması, Edremit Kocaseyit Havalimanı’nın önceki yıllara göre daha aktif kullanılması sayesinde Ayvalık’ta yaz aylarında ve bayram dönemlerinde nüfusun 70 binden 1 milyona kadar çıktığı bildirildi. Deniz, kum ve güneş turizminin ötesinde gastronomi, kültür ve spor gibi olanaklar sunmasıyla yıl boyunca turizme elverişli olan Ayvalık’ın, bu sezon Çinli turist kafilelerini ağırlamaya hazırlandığı belirtildi.

Farklı konaklama seçeneklerine sahip olan Ayvalık’ta beş yıldızlı otellerden butik tesislere kadar 14 bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Bölge, yabancı turistler için yeni bir destinasyon olma yolunda ilerliyor.

Çinli tur operatörleri, Bergama’dan sonra geldikleri Ayvalık’ta dört gün süren organizasyon kapsamında Şeytan Sofrası, Macaron bölgesi, müzeler ve Cunda Adası’ndaki tarihi noktaları ziyaret etti. Heyet, daha sonra İda Madra Parkı, Edremit’in turistik köyleri, Assos ve Truva gibi destinasyonları da gezdi.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, “Bu organizasyonun ana amacı; Kuzey Ege bölgesinde kültür, dalış ve gastronomi ile ilgili konaklamalı tur paketleri oluşturmak ve gecelik konaklamayı uzun süreli konaklamalara çevirebilmektir. Ayvalık önceki yıllarda ve şimdi de bir geçiş noktası olarak Çinli ve Güney Koreli turist kafilelerinin gecelik olarak ağırlandığı lokasyonlardan biri. İstanbul-Truva-Assos-Bergama-Selçuk-Pamukkale-Kapadokya istikametinde yapılan turizm faaliyetlerimizin içine Kuzey Ege’yi ve Körfez bölgesini daha etkin sokabilmek bu çalışmanın ana amaçlarından bir tanesidir. Çinlilerin Kuzey Ege’de daha fazla kalmalarını sağlamak istiyoruz. Zaman içinde Kuzey Ege bölgesinin Edremit Kocaseyit Havaalanı’nın da daha aktif çalışmasıyla tarihi, kültürel, gastronomi değerleri, deniz, kum ve güneş ile önde gelen bir turizm bölgesi olacağına inancımız büyüktür. Ayvalık Ticaret Odası olarak Ayvalık turizmini ileriye götürebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Uçar, Çinli turizm operatörlerinin bölgeye özel hazırlanacak paket turlara ilgi gösterdiğini ve bu sezon Çinli turist kafilelerinin Ayvalık’a gelebileceğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı "Çocuk ve Sanat" Temasıyla 5. Kez Kapılarını Açıyor
İzmir Kitap Fuarı "Çocuk ve Sanat" Temasıyla 5. Kez Kapılarını...
Sebahattin Güzel'den İzBB Meclisi'nde Bergama İçin Önerge Yağmuru
Sebahattin Güzel'den İzBB Meclisi'nde Bergama İçin Önerge...