"Denizi Şansa Bırakma" projesi devam ediyor

Fairy, CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) el ele verip sahil plastiği ile üretilmiş şişe Fairy ile denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek amacıyla başlattıkları “Denizi Şansa Bırakma” kampanyası kapsamında önemli bir adım daha attı.

"Denizi Şansa Bırakma" projesi devam ediyor
26 Haziran 2019 - 23:49

“Denizi Şansa Bırakma” projesinin devamında sahil plastiğine dikkat çekmek için Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV)’ın belirlediği ve özel koruma bölgesi alanları arasında bulunan sahillerden plastik toplamaya başlandı. Bu sahillerin ilk durağı ise İstanbul Fil Burnu Sahili oldu.

24 Haziran Pazartesi günü P&G ve CarrefourSA çalışanları, TÜDAV yetkilileri ve gönüllülerin katılımıya İstanbul Fil Burnu Sahili’nde gerçekleşen etkinlikte toplanan 27.8 kg plastik atık, 4.6 kg metal atık, 1.3 kg cam atık ve 6.3 kg diğer atıklarla birlikte toplam 40 kg atık ayrıştırılarak geri dönüşüme katkı sağlandı. Etkinliğe katılanlar, denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmaları konusunda farkındalık yaratarak “Denizi Şansa Bırakma” dediler.

Yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten üretilmiş Fairy şişeleri, yüzde 10’unun sahillerden, denizlerden, okyanuslardan, göllerden ve nehirlerden toplanmış olması ile dikkat çekiyor.

Türkiye ve Kafkasya Ev ve Kumaş Bakım Kategorisi Marka İletişim Müdürü Sedef Subaşı Yücel, “Fairy olarak tüketicilerimize üstün ürün performanslı ürünler sunarken aynı zamanda çevresel ayak izini azaltan yeniliklere yatırım yaparak kaynakların korunmasına katkı sağlamak en büyük önceliğimiz. Yeni “Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy” ile okyanuslardaki plastik atıklara dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle CarrefourSA ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ile el ele verip “Denizi Şansa Bırakma” diyoruz. Sahil Plastiği ile üretilmiş Fairy, yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten yapılmış, yüzde 100 geri dönüşümlü bir şişe. Geri dönüşümlü plastiğin yüzde 10’u okyanuslardan, göllerden ve nehirlerden toplandı. Bizim gayemiz, farkındalık yaratmak ve insanları geri dönüşüm yapmaya teşvik etmek. Sahil plastiği toplamaya İstanbul Fil Burnu’ndan başladık. TÜDAV’ın belirlediği ve özel koruma bölgesi alanları arasında bulunan sahillerde plastik toplamaya devam edeceğiz. Denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek ve tüketicilerin kullandıkları ürünlere bu duyarlılıkla yaklaşmaları konusunda farkındalık yaratmak için “Denizi Şansa Bırakma” demeye devam edeceğiz. “

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA olarak, faaliyet gösterdikleri alanlardaki tüm aşamalarda sürdürülebilir çevre duyarlılığını gözeten bir bilinçle hareket ettiklerini belirten CarrefourSA Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Melis Karatay Ebin; ”Fairy ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) el ele verip denizlerdeki plastiğe dikkat çekmek, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak amacıyla başlattığımız “Denizi Şansa Bırakma” projesi kapsamında bugün, İstanbul Fil Burnu Sahili’ndeyiz. Denizi Şansa Bırakma projesi kapsamında geri dönüştürülecek ilk şişeleri topladık. Böylelikle Geri Dönüştürülmüş Sahil Plastiği ile Üretilmiş Şişe Fairy ürünleri, Türkiye’nin 53 ilindeki 611 CarrefourSA marketinde yer almaya başlayacak. CarrefourSA olarak atalarımızdan bizlere miras kalan dünyamızı geleceğe tertemiz bir şekilde bırakmak amacıyla deniz, sahil, akarsu, orman diye ayrım yapmadan her yerin temiz kalması için projeler hayata geçiriyoruz. İnanıyoruz ki daha temiz bir dünya ve sürdürülebilir bir geleceğin anahtarı, bu tür projelerin çoğalması ve yaygınlaşmasında yatıyor.”

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Bayram Öztürk, “Denizlerdeki plastiğe vurgu yapmak üzere “Denizi Şansa Bırakma” projesinde, yüzde 100 geri dönüşümlü plastikten yapılmış, yüzde 100 geri dönüşümlü Fairy şişeleri ile anlamlı bir bilinçlendirme kampanyasına imza atmaktan TÜDAV olarak büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Bugün Fil Burnu’ndan plastik toplamaya başladık. Burası TÜDAV’ın istasyonlarından biri, burada çok fazla çöp var. Bugün P&G ve CarrefourSA çalışanları veTÜDAV yetkilileri ile birlikte çöp topluyoruz. Burada ne ev ne restoran ne bir yerleşim yeri var. Halkın da gelip vakit geçirdiği bir yer değil. Peki nereden geliyor bu kadar plastik atık? İki şekilde geliyor. Birincisi denizden geçen gemilerden atılıyor, ikincisi de nehirlerle birlikte geliyor.Balık göç yollarının temiz olması önemli. O nedenle burası her ay temizlik yaptığımız istasyonlarımızdan biri. Biz burada geleneksel balıkçılığın bitmemesi için çaba gösteriyoruz. Burada olduğu gibi geleneksel metodlarla balığın gelip istediği şekilde geçeceği alanlar kalmadı. Bugün 27.8 kg plastik, 4.6 kg metal, 1.3 kg cam ve 6.3 kg diğer atıklarla birlikte toplam 40 kg çöp topladık. Ayrıştırdığımız çöpleri botlarla Beykoz Belediye’sine teslim edeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Milletvekili Ösen'den Ticaret Bakanlığı'nın Bütçesine Eleştiri
İzmir Milletvekili Ösen'den Ticaret Bakanlığı'nın Bütçesine...
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı: 800 Katılımcı Marmaris'te Bir Araya Gelecek
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı: 800 Katılımcı Marmaris'te...