DEÜ Kampüs Mobilyası Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Çevre dostu ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla fark yaratan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), lisans öğrencilerine yönelik olarak yaratıcılığı ve sürdürülebilirliği teşvik etmek amacı ile üniversitenin Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Kampüs Mobilyası Öğrenci Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

DEÜ Kampüs Mobilyası Tasarım Yarışması Sonuçlandı
07 Ekim 2022 - 23:44

DEÜ ÖĞRENCİLERİ KAMPÜSLERİ İÇİN MOBİLYA TASARLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından, öğrencilerin eğitim aldıkları mekânlar için yenilikçi, sürdürülebilir fikirler üretmeleri, bu fikirleri uygulama şansı bulabilmeleri amacıyla düzenlenen “Kampüsüm İçin Tasarlıyorum: Kampüs Mobilyası Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Çevre dostu ve sürdürülebilirlik çalışmalarıyla fark yaratan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), lisans öğrencilerine yönelik olarak yaratıcılığı ve sürdürülebilirliği teşvik etmek amacı ile üniversitenin Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Kampüs Mobilyası Öğrenci Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Üniversite'nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada, birincilik ödülünün sahibi çok amaçlı kullanılabilen ‘duvar’ tasarımıyla Havva Nur Babatürk olurken, ikincilik ödülünün sahipleri inovatif tasarımıyla dikkat çeken, oturma/dinlenme alanı olarak atık paletler ile oluşturulan ‘bank’ tasarımıyla DEÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bayram Altındağ, Şerife Çalık ve Miray Dindar oldu. Yarışmada üçüncülüğü ise güneş enerjisi desteği de bulunan dinlenme alanı çalışması ile Mimarlık Fakültesi öğrencisi Mikail Yaşar elde etti.


PROJELER UYGULANMAYA BAŞLANDI

“Kampüsüm İçin Tasarlıyorum” başlığıyla düzenlenen yarışmada ikincilik ödülünün sahipleri, DEÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bayram Altındağ, Şerife Çalık ve Miray Dindar'ın sürdürülebilirliği ön plana çıkaran bank tasarımları, Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yer alan Tınaztepe, 15 Temmuz Sağlık ve Sanat, Buca, Dokuzçeşmeler yerleşkelerinin açık/yarı açık alanları için geliştirildi. Yarışmada tasarım önerileri, DEÜ yerleşkelerinde herhangi bir alana uygulanabilir nitelikte ve alanın mekânsal ihtiyaçlarına uygun olarak projelendirildi. Yarışmanın sonuçlanmasının ardından ödül alan projeler, öğretim üyeleri gözetiminde düzenlenen atölye çalışmaları ile uygulanmaya başlandı.


NİTELİKLİ BİR KAMPÜS HAYATI

Nitelikli bir kampüs hayatı üretmeye yönelik yeni fikirlerin, DEÜ yerleşkelerinin ihtiyaçlarını ve potansiyellerini en iyi bilen genç sahipleri tarafından geliştirilebileceğine inandıklarını aktaran DEÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tutku Didem Altun, yarışmada ikincilik elde eden projenin uygulama alanında öğrencilerle bir araya geldi. Altun, “Yarışmada derece alan projelerimiz, yerleşkelerimizin çeşitli alanlarında öğrencilerimizin kullanımı için uygun hale getirilecek. İlk olarak, uygulaması diğer çalışmalara göre daha pratik olduğu için, sürdürülebilirliği ön plana çıkaran bank çalışmamızı yerleşkemizde hayata geçirdik. Şimdiden projeye öğrencilerimizin ilgisi oldukça yüksek. Ortaya çıkan çalışmaların, gündelik, sosyal, rekreatif eylemlere olanak sağlayacak ve performatif etkinliklere alan yaratacak şekilde, hem bireysel hem de çoklu kullanım senaryolarına uygun olduğunu görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...