Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, 100 Günlük Çalışmalarını Değerlendirdi

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, göreve başlamasının ardından geçen 100 günlük sürede hayata geçirilen projeleri ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

18 Temmuz 2024 - 23:18

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, göreve başlamasının ardından geçen 100 günlük sürede hayata geçirilen projeleri ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakırçay Türk İnternet Televizyonunda gazeteciler Rıdvan Karapehlivan ile Murat Karakaş’ın sorularını yanıtlayan Başkan Kırgöz, altyapı projelerinden sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda önemli adımlar attıklarını belirtti.

Çevre düzenlemeleri, park ve yeşil alanların artırılması gibi konulara da değinen Kırgöz, gelecek dönemde planladıkları projelerle Dikili’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, görevdeki ilk 100 gününü geride bıraktı. Bu süre zarfında Dikili'nin sorunlarını ve çözüm önerilerini ele alan bir değerlendirme yapan Başkan Kırgöz, özellikle yaz nüfusu, çöp sorunu, mali durum ve yatırımlar gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu. 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

Yaz Nüfusu ve Çöp Sorunu

"Dikili'nin nüfusu yaz aylarında 40.000'den 350.000'e kadar çıkmaktadır. Bu durum, özellikle çöp toplama gibi hizmetlerde büyük bir yük oluşturmaktadır. Bu sorunun çözümü için İller Bankası'ndan ek bütçe, çöp konteyneri ve çöp toplama aracı talebinde bulundum. 

Mali Durum ve Yatırımlar
Belediye, 2019'dan beri maaşlarını günü gününe ödemektedir. Fakat ekonomik kriz nedeniyle bütçe sıkıntısı yaşanmaktadır. Son iki yılda iki defa ek bütçe yapılmıştır. Ekonomik koşullar da yatırımların gecikmesine neden olmaktadır. İnşaat maliyetlerinin yüksek olması, inşaatların durmasına ve belediyelere gelen gelirlerin azalmasına yol açmaktadır.

Midilli ile İlişkiler
2004 yılında başlayan Midilli macerası tersine döndü. Türk lirasının aşırı değerlenmesi ve yüksek fiyatlar nedeniyle insanlar Midilli'ye gitmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak bu sorunu çözmeye çalışacağız. 

Sosyal Medya Kullanımı ve Festivaller
Halkla ilişkiler konusuna daha fazla önem vermeye başladık. 20-28 Temmuz tarihleri arasında 3. Kitap Günleri, 3-4 Ağustos tarihleri arasında Çandarlı Festivali ve 28-30 Ağustos tarihleri arasında Dikili Festivali olmak üzere yaz boyunca Dikili'de festivaller düzenleyeceğiz. Bu yıl 3'üncüsü yapılacak olan Dikili Kitap günlerimizin onur konuğu da eski Genelkurmay başkanımız İlker Başbuğ olacak." 

Dikili'nin Geleceği
Başkan Adil Kırgöz, Dikili'nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunun altını çizerek, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, tarım ve hayvancılığın da Dikili ekonomisi için önemli olduğunu ifade ederek bu sektörlerin geliştirilmesi için gereken adımları atacaklarını söyledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri: "Türkiye Hedeflerin Gerisinde"
İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri:...
Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı
Menemen’de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası...