Dikili'de 38. Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali İçin Geri Sayım Başladı

BAKIRÇAY BÖLGE GAZETESİ - Dikili’de 38. Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, 28-30 Ağustos’ta sanat, spor ve çocuk etkinlikleriyle başlıyor. Festival, 3 gün boyunca coşkuyla sürecek.

Dikili'de 38. Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali İçin Geri Sayım Başladı
21 Ağustos 2024 - 09:32
Dikili Belediyesi’nin 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali Başlıyor

28-30 Ağustos Tarihleri Arasında Festival Coşkusu

Dikili Belediyesi tarafından 28-29-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, sanat, spor ve çocuk etkinliklerini kapsayan yoğun programlarla kapılarını açıyor.

Festival Açılışı Çocuk Korteji ile Başlayacak

Üç gün sürecek festivalin açılışı, dev kukla, dev emoji ve bando ekibi eşliğinde gerçekleştirilecek Çocuk Korteji ile başlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün Dikili 75. Yıl Parkı’nda yapacakları açılış konuşmalarının ardından sanatçı Melek Mosso sahne alacak.

İkinci Gün: Bir Baba Hamlet Sahnelenecek

Festivalin ikinci gününde, ünlü oyuncular Şevket Çoruh ve Gülay Karacaoğlu tarafından sahnelenecek olan “Bir Baba Hamlet” adlı oyun, 75. Yıl Parkı’nda vatandaşlarla buluşacak.

Son Gün: Zafer Bayramı Coşkusu ve Pinhani Konseri

Festivalin son günü, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla taçlanacak. Dikili Belediyesi öncülüğünde Bülent Ecevit Meydanı’ndan başlayıp 75. Yıl Parkı’nda son bulacak 30 Ağustos Bayramı Zafer Korteji sonrasında, alternatif rock grubu Pinhani konseri gerçekleşecek.

Başkan Kırgöz: “Festivalimizi Atatürk Çocuklarına Armağan Ediyoruz”

Festival coşkusunun şimdiden tüm kenti sardığını belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, şu açıklamalarda bulundu: “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in açılışını yaparak kentimizi onurlandıracağı 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali, çocuklarımızı, gençlerimizi ve tüm yurttaşlarımızı kapsayan etkinliklerle dolu dolu geçecek. Bu yıl festivalimizi Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında yarınlarımızın umudu Atatürk Çocuklarına armağan ediyoruz.”

Festival Etkinlikleri ve Programları

Başkan Kırgöz, festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri şöyle sıraladı: “Festivalimizin açılışını Çocuk Kortejimiz ile gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız için tiyatro, atölye etkinliklerimiz olacak. Belediyemiz Sadi Erdem Plaj Sporları Tesisleri'mizde çocuklarımız ve tüm yurttaşlarımızın katıldığı Dikili Plaj Voleybolu Halk Turnuvası'nı gerçekleştireceğiz. Sevgi Yolu’nda pilates etkinliğimiz, Kent Arşivi ve Tanıtım Merkezi’mizde, Kadın Hakları Parkı’nda sergilerimiz, atölye çalışmalarımız gerçekleşecek. Üç gün sürecek festivalimiz kapsamında ülkemizin sevilen sanatçılarını 75. Yıl Parkı’nda halkımızla buluşturacağız. 75. Yıl Parkı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı Airbadminton İzmir İl Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Festivalimizin son gününde, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde elde edilen Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünü, 30 Ağustos Bayramı Zafer Kortejimiz ile coşkuyla kutlayacağız. Üç gün boyunca Dikili’mizde şölen havasında geçecek festivalimize tüm yurttaşlarımızı davet ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...