Dikili TDİOSB'ye 30 Milyon Dolarlık Yatırım!

Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sera Bölgesi'nde yatırımlara devam...

Dikili TDİOSB'ye 30 Milyon Dolarlık Yatırım!
17 Mayıs 2024 - 13:11

İzmir'e müjdeli haber! Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Dikili TDİOSB) projesi için alt proje ve alt finansman anlaşması imzalandı.

30 Milyon Dolarlık Yatırım: Tarım ve Orman Bakanlığı ve Dünya Bankası iş birliğiyle yürütülen Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) kapsamında Dikili TDİOSB'ye yüzde 60'ı hibe olmak üzere 30 milyon dolarlık yatırım sağlanacak.

Bölgeye Katkı: Yatırım ile yıllık 80.000 ton kaliteli yaş sebze ve meyve üretilecek, bölgede 3.500 kişiye, özellikle de kadınlara istihdam imkanı sunulacak.

Sürdürülebilir Kalkınma: Dikili TDİOSB, "Kadın İstihdamı" ve "Sürdürülebilirlik" gibi kriterleri karşılayarak bu finansmanı almaya hak kazandı. Projenin 2025'in sonlarında tamamlanması ve faaliyete geçmesi hedefleniyor.

İmzalar Ankara'da Atıldı: Dikili TDİOSB Alt Proje ve Alt Finansman Anlaşması İmza Töreni, Ankara'da Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız ve TDİOSB Başkanı Mehmet Şahin Çakan'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende ayrıca Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Deniz Oruç ve TDİOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Hayrettin Uçak ve Ercan Korkmaz da yer aldı.

Bölge Ekonomisine Katkı Sağlayacak: Dikili TDİOSB'nin tamamlanmasıyla bölge ekonomisine önemli katkı sağlanması, tarımsal üretim ve ihracatın artması bekleniyor.

Yetkililerden Açıklama:

  • Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız: "Bu proje ile İzmir'in tarımsal kalkınmasına önemli katkı sağlayacağız. Proje kapsamında kadınların istihdamına da öncelik vereceğiz."
  • TDİOSB Başkanı Mehmet Şahin Çakan: "Dikili TDİOSB, bölgemiz için çok önemli bir proje. Bu yatırım ile tarımsal üretimde katma değeri yüksek ürünlere yönelerek ihracatımızı artıracağız."

Dikili TDİOSB Hakkında:

  • Dikili TDİOSB, İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Dikili Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası iş birliğiyle kuruldu.
  • 2025'in sonlarında aktif faaliyete geçmesi planlanıyor.
  • Yılda 80.000 ton kaliteli yaş sebze ve meyve üretilecek.
  • Bölgede 3.500 kişiye, özellikle de kadınlara istihdam imkanı sunulacak.

Bu yatırımla İzmir'in tarımsal kalkınmasına önemli katkı sağlanması, tarımsal üretim ve ihracatın artması bekleniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
6 Ayda Sahibi Çıkmayan Araçlar Ekonomiye Kazandırılıyor!
6 Ayda Sahibi Çıkmayan Araçlar Ekonomiye Kazandırılıyor!
Cemil Tugay'ın Bakırçay Mesaisi
Cemil Tugay’ın Bakırçay Mesaisi