Dr. Heather Ashby, ABD Seçim Sürecini Türk Gazetecilere Anlattı

ABD 2024 Başkanlık Seçimi süreci, seçim güvenliği ve yapay zekanın seçimlerdeki rolü, Dr. Heather Ashby tarafından İzmir'deki gazetecilere detaylı olarak aktarıldı.

Dr. Heather Ashby, ABD Seçim Sürecini Türk Gazetecilere Anlattı
22 Ekim 2024 - 22:22
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 5 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Başkanlık Seçimi sürecini, seçim güvenliğini ve hassasiyetini Dr. Heather Ashby, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Uluslararası Basın Merkezi’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında gazetecilere anlattı.

ABD’deki seçim süreci, seçimle alakalı doğru bilinen yanlışlar ve seçim sonrası sürecin nasıl işlediğine dair yapılan bilgilendirme toplantısına; İGC Saymanı Tolga Albay, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Coşkun, Esat Erçetingöz, Duygu Taylan, Erhan Taşdemir, İGC Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Amerika’da seçim sürecinde güvenliğe çok önem verildiğini dile getiren Dr. Ashby, süreç içerisinde halkın mutlaka verdiği oyların ne zaman, nereye gittiğini ve nasıl aktarıldığını takip edebilecekleri bir sistemin olduğunu ifade etti.

SEÇİM SÜRECİ ŞEFFAF VE BÜTÜNSEL
Amerika’daki seçim sürecinin şeffaf ve bütünsel olarak ilerlediğini söyleyen Dr. Ashby, seçimin tarihsel sürecini ve yapay zekanın seçim dönemindeki kullanımına dair pozitif örnekleri anlattı. Aynı zamanda yapay zekanın seçim kampanyalarından dezenformasyon aracı olarak kullanılmasına da değinen Dr. Ashby, bu süreçte vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Amerika’da her partinin seçmenlerinde; eğitim, yaş, etnik kökenlerine, cinsiyetlerine odaklanarak demografik gruplar içerisinde değerlendirdiğini de söyleyen Dr. Ashby, Amerika’da oy verme sisteminde Türkiye’den farklı olarak eyalet yapısı altında vatandaşların kayıt yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

OYLARIN GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ BİR UNSUR
Seçim sürecinde oyların verildiği yerlerdeki güvenliğin de Amerikan hükümeti için çok önemli bir unsur olduğunu belirten Dr. Ashby, “Oy pusulaların hazırlanması süreci, halkın oylarını verdikten ve sayım aşamasına geçildikten sonraki süreçte güvenli depolarda tutulması gerekiyor. Çünkü oyların tekrar sayılma durumunda söz konusu oyların güvenliği devreye giriyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de Emeklilere Yüzde 50 Su İndirimi: Detaylar Açıklandı
İzmir'de Emeklilere Yüzde 50 Su İndirimi: Detaylar Açıklandı
Dr. Sadık Doğruer İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Oldu
Dr. Sadık Doğruer İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Oldu