Dr. Sadık Doğruer İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Oldu

2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Bergama Belediye Başkan adayı olan ve 2014-2024 yılları arasında Kınık Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr. Sadık Doğruer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı.

Dr. Sadık Doğruer İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Oldu
19 Ekim 2024 - 22:22

BAKIRÇAY - 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Bergama Belediye Başkan adayı olan ve 2014-2024 yılları arasında Kınık Belediye Başkanlığı görevini yürüten Dr. Sadık Doğruer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı.

Bu hafta görevine başlaması beklenen Doğruer’in atanma müjdesini, Bergama AK Parti ilçe kongresine katılan İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı verdi. Çankırı, Doğruer’in İzmir ve Bergama/Bakırçay turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, "Sadık başkanımız her zaman olduğu gibi bu zor görevin de üstesinden kolaylıkla gelecektir" dedi.

14 Aralık 2023 tarihinde uzun süredir görevde olan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta'nın yaş haddinden emekli olmasının ardından, bu görevi yaklaşık 10 aydır vekaleten Fahrettin Kerem Çevik yürütüyordu.

İzmir gibi turizm açısından önemli bir şehre İl Müdürü olarak atanan Sadık Doğruer’i zorlu bir görev bekliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, başta müze ve kütüphaneler olmak üzere turizm danışma büroları, iç birimler, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü, opera ve bale müdürlüğü, iki kültür varlıklarını koruma müdürlüğü, senfoni orkestrası, klasik Türk müziği korosu müdürlükleri, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi, İzmir Sanat Fabrikası ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü gibi önemli birimlere bağlı.

Belediye Başkan adaylığı döneminde Bergama’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’dan ilçeye 1 milyar liralık destek sözü alan Sadık Doğruer’in, İzmir ve Bergama turizmine büyük katkılarda bulunması bekleniyor.

İzmir Karşıyaka doğumlu olan Dr. Sadık Doğruer, 1970 doğumlu ve 1996 yılında Kınık ilçesinde hekimlik mesleğine başladı. 2010-2013 yılları arasında Bergama Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcılığı görevinde bulunan Doğruer, 2014-2024 yılları arasında bulunduğu Kınık Belediye Başkanlığı görevinde de ilçesine birçok merkezi hükümet yatırımını kazandırmıştı. Doğruer, bölgeyi iyi tanıyan başarılı bir yerel yönetici olarak biliniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de Emeklilere Yüzde 50 Su İndirimi: Detaylar Açıklandı
İzmir'de Emeklilere Yüzde 50 Su İndirimi: Detaylar Açıklandı
Bergama Kongresi'nde AK Parti'den Net Mesajlar: Türkiye Yüzyılı'nın Temellerini Atıyoruz
Bergama Kongresi'nde AK Parti'den Net Mesajlar: Türkiye...