Dünya Çevre Günü 2019: "Hava Kirliliği Düşük Karbonlu Kalkınmayla Aşılacak"

TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Escarus, 5 Haziran Dünya Günü’nde büyük bir probleme dönüşmeye başlayan hava kirliliğine dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki her 10 kişiden 9’unun tehlikeli seviyede kirli hava soluduğuna dikkat çeken Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, “Alınacak önemlerle bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Ulaştırmadan endüstriye daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru dönüşüm için hepimiz üzerimize düşenden çok daha fazlasını yapmalıyız” dedi.

Dünya Çevre Günü 2019: "Hava Kirliliği Düşük Karbonlu Kalkınmayla Aşılacak"
01 Haziran 2019 - 17:42

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için öncü danışmanlık hizmetleri sunan TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Escarus, 5 Haziran Dünya Günü’nde hava kirliliğinin artan olumsuz etkilerine dikkat çekti. Birleşmiş Milletler öncülüğünde yüzden fazla ülke 1974 yılından bu yana 5 Haziran tarihinde kutlanan Dünya Çevre Günü’nde bu sene temanın hava kirliliği olduğunu hatırlatan Escarus Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, “Bu günün amacı doğanın bize sunduğu faydaları vurgulamak ve doğal çevreye verdiğimiz zararların tüm canlılara ve insani gelişime olan etkilerine dikkat çekmek. Her yıl bir temanın öne çıkarıldığı bu özel gün, dünya genelinde farkındalık yaratılması açısından önemli bir fırsat. 2019 yılı için belirlenen temanın hava kirliliği olması bir tesadüf değil. Hava kirliliği sorunu dünya genelinde büyük bir probleme dönüşmüş, halk sağlığına ciddi bir tehdit, ekonomiye ağır bir yük, sürdürülebilir kalkınma önünde önemli bir bariyer haline gelmiş durumda” dedi.

Dr. Kavak şöyle devam etti: “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki her 10 kişiden 9’u tehlikeli seviyede kirli hava soluyor. Bu yıl Dünya Çevre Gününe ev sahipliği yapan Çin, bu sorundan en mustarip ülkelerden biriyken aldığı önlemlerle belirgin bir ilerleme kaydetmiş durumda. Birleşmiş Milletler’e göre dünyadaki elektrikli araçların yarısına, elektrikli otobüslerinse %99’una sahip olan Çin, 2013 yılında aldığı tedbirlerle 2017 yılı sonunda partikül madde kirliliğini (PM2.5) Pekin’de %35, Pekin-Tianjin-Hebei bölgesinde ise %25 oranında azaltabildi. Ulaştırmadan endüstriye daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru dönüşüm içerisinde olan ülkeler benzer ilerlemeler kaydedebiliyor. Ancak sorunun etkin ve nihai çözümü için hepimiz üzerimize düşenden çok daha fazlasını yapmalıyız.”

Escarus’un ana faaliyet alanları olan operasyonel sürdürülebilirlik, stratejik sürdürülebilirlik, sürdürülebilir finans ve araştırma/raporlama/eğitim alanlarında Türkiye’de düşük karbonlu kalkınmaya destek verdiğini söyleyen Dr. Kavak, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması ve daha temiz bir havaya kavuşması için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?