Dünya Gıda Günü'nde Anlamlı Etkinlik; Bayat Ekmekler Eşsiz Lezzetlere Dönüştürüldü

İzmir İl Tarım Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü vesilesiyle düzenlediği etkinlikte bayat ekmekleri eşsiz lezzetlere dönüştürdü.

Dünya Gıda Günü'nde Anlamlı Etkinlik; Bayat Ekmekler Eşsiz Lezzetlere Dönüştürüldü
16 Ekim 2024 - 23:09
İzmir İl Tarım Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü vesilesiyle düzenlediği etkinlikte bayat ekmekleri eşsiz lezzetlere dönüştürdü. Etkinlik, İzmir İli idari Amirlerinin katılımıyla Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Atölyesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin amacı, gıda israfını önlemek için farkındalık oluşturmak olarak belirlendi. Şef Olcay Kaygusuz’un rehberliğinde katılımcılar, bayat ekmek kullanarak ikişer yemek ve birer tatlı hazırladı. Yemeklerin tadımı etkinliğin sonunda yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, israfın önlenmesi için "Daha iyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Kimseyi Geride Bırakma" ilkesiyle farkındalık çalışmaları yürütüldüğünü belirtti. Şahin, “İnsan tüketimi için üretilen ekmeğin fazlasının hayvanlara yedirilerek değerlendirilmesini de doğru bulmuyoruz. Oda israf demektir” dedi.

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 1 milyar 300 milyon ton ekmeğin israf edildiğini dile getiren Şahin, Türkiye'de her sene ortalama 7 milyon 700 bin ton ekmeğin israf edildiğini vurguladı. "Dünyada 828 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde israfı önlemenin önemi daha net ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Gıda israfının önlenmesinin önemine de değinen Şahin, "Bu kadar zahmetle üretilen kıymetli gıdanın israfını önlemek de bizim görevimiz. Gıda israf edilecek en son şey" dedi.
Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, gıdanın günümüzde stratejik bir ürün haline geldiğini belirterek, “İklim krizi ve doğal felaketler gıda üretimini etkiliyor. Ancak gıdamıza sahip çıkmak zorundayız. Yaşar Üniversitesi olarak bu tür toplumsal sorumluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aylin Güney'in de aralarında bulunduğu kadın idarecilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan bayat ekmekten yemek tariflerinin yer aldığı kitaplar hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Avukat Seda Yılmaz: Yıl tamamlanmadan kira bedelinde artış yapılamaz!
Avukat Seda Yılmaz: Yıl tamamlanmadan kira bedelinde artış...
Tüketici Ne Kadar Bilinçli? Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi bize ne anlatıyor?
Tüketici Ne Kadar Bilinçli? Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi...