Dünya Mirası Bergama: Yeni Yönetim Planı İçin Önemli Ziyaret

Bergama Ticaret Odası, UNESCO Alan Başkanı Dr. Emre Ataberk’i ağırladı. Ziyarette, Bergama'nın Yönetim Planı ve koruma stratejileri ele alındı.

Dünya Mirası Bergama: Yeni Yönetim Planı İçin Önemli Ziyaret
11 Ekim 2024 - 19:58

Dünya Mirası Bergama İçin Yönetim Planı Ziyareti

BAKIRÇAY – Bergama Ticaret Odası (BERTO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Kolat ve Meclis Başkanı Onur Kayalıoğulları, Bergama UNESCO Alan Başkanı ve Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Emre Ataberk’i ağırladı. Ziyarette, İzmir’in ilk Dünya Mirası Alanı olan Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı'nın erişime açılan Yönetim Planı ele alındı.

Dr. Emre Ataberk, Kolat ve Kayalıoğulları'na, bu planın Bergama’nın tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, yaşatılması ve tanıtılması amacıyla hazırlandığını anlattı. 2023-2028 yıllarını kapsayan Yönetim Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bergama Alan Başkanlığı’nın resmi web sitelerinde yayınlanarak kamuoyuna duyuruldu.

Plan, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan proje desteği alarak, Ege Üniversitesi Bergama MYO. Öğr. Gör. Dr. Emre Ataberk ve danışma kurulu üyeleri; Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözde Emekli, Ege Üniversitesi Bergama MYO Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Murat Tozan ve Dr. Öğr. Üyesi Seda Ağırbaş’ın yanı sıra birçok akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından hazırlandı.

Bergama’nın yönetim planı, alanın sürdürülebilir gelişimi için kritik öneme sahip. Planın uygulanması, Bergama’nın kültürel mirasının korunmasının yanı sıra, bölge turizminin canlanmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Yerel halkın katılımı ve iş birliğinin teşvik edilmesi de planın önemli unsurları arasında yer alıyor.

Bergama’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, uluslararası düzeyde büyük bir öneme sahip. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Bergama, hem tarihî kalıntıları hem de doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Bu nedenle, Yönetim Planı’nın hayata geçirilmesi, bölgenin geleceği açısından büyük bir fırsat sunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tüketici Ne Kadar Bilinçli? Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi bize ne anlatıyor?
Tüketici Ne Kadar Bilinçli? Tarım ve Orman Bakanlığı Listesi...
İzmir'in 19 İlçesinde Cumhuriyet Coşkusu: 15 Günlük Kutlama Maratonu
İzmir'in 19 İlçesinde Cumhuriyet Coşkusu: 15 Günlük Kutlama...