Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye Etabında İlk Gün Sonuçları Belli Oldu

Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı büyük heyecanla başladı. İlk gün, WMX ve EMX250 yarışlarında öne çıkan sonuçlar ve performanslar dikkat çekti.

Dünya Motokros Şampiyonası Türkiye Etabında İlk Gün Sonuçları Belli Oldu
07 Eylül 2024 - 21:46

MXGP Türkiye Heyecanı Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen dünyanın en iyi motokrosçusunu belirleyecek MXGP yarışının Türkiye etabı MXGP Türkiye başladı.

MXGP Türkiye'nin İlk Gününde Yaşananlar

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı MXGP Türkiye heyecan dolu anlarla başlangıç yaptı. İlk gününde Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) sıralama turları yapıldı. Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası (WMX) ve Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) sıralama ve ilk tur yarışları tamamlandı.

WMX Türkiye Sonuçları

Sezonun son etabı olan WMX Türkiye'nin ilk yarışını Kawasaki'den Yeni Zelandalı Courtney Duncan birinci sırada tamamladı. GASGAS'tan İspanyol Daniela Fontanesi ikinci, Yamaha'dan Hollandalı Lotte Van Drunen üçüncü sırada tamamladı.

Sıralamada 3'üncü sırada bulunan KTM'den Hollandalı Lynn Valk WMX'in ilk yarışını tamamlayamadı. Böylece podyum şansını ikinci tura bıraktı. Türkiye adına yarışan Selen Tınaz 25'inci, Irmak Yıldırım 27'inci olarak yarışı tamamladı.

EMX250 Türkiye Sonuçları

Avrupa Motokros Şampiyonası'nın (EMX250) 10'uncu yarışı olan Türkiye etabının ilk yarışını Kawasaki'den Fransız Mathis Valin kazandı. İkinciliği GASGAS'tan Valerio Lata, üçüncülüğü ise Yamaha'dan Hollandalı Ivano Van Erp aldı. Şampiyonluk sıralaması ise değişmedi.

Türkiye adına yarışan Efe Kemal Hıd 16'ıncı olurken, Mehmet Yiğit Kara, Akif Ulusan, Mehmet Emin Musaoğlu, Aras Yıldırım, Ahmed Geren, Eren Defineci, Salih Yiğit Teker, Baran Kocaman onu takip etti.

MXGP ve MX2 Sıralama Turları

Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) ve Dünya Gençler Motokros Şampiyonası (MX2) Türkiye etabının yarın koşulacak yarışları öncesi sıralama turları da yapıldı.

180 ülkede 3.5 milyar kişinin izlediği MXGP Türkiye'nin sıralama turunu Honda adına yarışan Slovenyalı Tim Gajser lider bitirdi. GASGAS'tan Jorge Prado ikinci sırada, KTM'den Hollandalı Jeffrey Herlings ise üçüncü tamamladı.

MX2'de Red Bull KTM yarışçısı Belçikalı Liam Everts ilk sırada yer aldı. Husqvarna yarışçısı Belçikalı Lucas Coenen ikinci, Monster Energy Triumph takımından Danimarkalı Mikkel Haarup üçüncü sırada tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...