Edebiyatın Derin Yaralarına Merhem: Yarası Kapanmamış Hayatlar

Şeref Velioğlu'nun kaleminden çıkan ve edebiyat aleminin 10 “yaralı” yazarının hayat hikayelerini eserleriyle harmanlayarak ele alan "Yarası Kapanmamış Hayatlar" kitabı raflardaki yerini aldı. Kitabın tüm geliri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak.

Edebiyatın Derin Yaralarına Merhem: Yarası Kapanmamış Hayatlar
13 Haziran 2024 - 22:25

Yarası Kapanmamış Hayatlar: Edebiyat Dünyasının Yaralı Yazarlarına Işık Tutan Kitap

Edebiyat dünyasının en etkili ve yaralı kalemlerinin hayat hikayeleri ve eserlerini bir araya getiren "Yarası Kapanmamış Hayatlar" kitabı, okuyucularıyla buluştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yararına satışa sunulan bu özel eser, hem edebiyat severlere hem de sosyal sorumluluk projelerine destek olmak isteyenlere hitap ediyor. 

Edebiyat dünyasına yeni bir soluk getirecek olan “Yarası Kapanmamış Hayatlar” kitabının yazarı Şeref Velioğlu, 'Çoban Yayınları' etiketiyle çıkan kitabında, 10 “yaralı” yazarın hayat hikayelerini ve eserlerini derinlemesine inceliyor.

Kendisini edebiyatın büyülü dünyasına adayan Şeref Velioğlu, kitabın gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlama kararı aldığını duyurarak, eserinin sadece edebi bir katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal bir fayda da sunacağını söylüyor. 

33 yıllık bankacılık kariyerinin ardından emekli olup edebiyat alanındaki tutkusunu takip eden Şeref Velioğlu, edebiyata meraklı okuyucuların dikkatini daha az bilinen yazarlara çekmek ve onların eserlerine ilgiyi artırmak düşüncesiyle kaleme aldığı kitabıyla, siyasetin yoğun gündeminden bir nebze olsun uzaklaşıp, sanat ve edebiyata bir kapı açmayı hedefliyor. 

Kariyerinde 33 Yıl, Şimdi İkinci Üniversite ve Kitap

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan bir yıl sonra Garanti Bankası’nda müfettiş yardımcısı olarak işe başlayan Şeref Velioğlu, yaklaşık 33 yıllık şube ve bölge müdürlüğü deneyiminden sonra, Şubat 2021 itibariyle emekli oldu. Emeklilik hedefini 55 yaşında hayallerini gerçekleştirmek olarak belirleyen Şeref Velioğlu,  2021 yılında üniversite sınavlarına girdi ve başarılı oldu. Tek istediği bölüm olan Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Şeref Velioğlu, İzmir’de yaşamasına rağmen, kazandığı bölümü okumak için 4 yıl boyunca Aydın’a gidip geldi ve eğitimini başarıyla tamamladı.

Edebiyat Tutkusu ve Kitabın Yazılış Süreci

Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünde okurken, yoğun olarak ortaçağdan 20. yüzyıla kadar Fransız edebiyatını inceleyen Şeref Velioğlu, aynı zamanda İngiliz edebiyatının usta kalemleri ve eserleri üzerinde de çalıştı. Edebiyata, yazarların hayatına ve eserlerinin arkasındaki nedenlere duyduğu ilgi, Şeref Velioğlu'nu bu kitabı yazmaya yöneltti. Bir arkadaşının önerisiyle Türk ve yabancı yazarların biyografilerini yazma çalışmasına başlayan Şeref Velioğlu, yaklaşık bir yıllık çalışmanın sonunda yazar sayısını 10 ile sınırlandırdı ve daha detaylı bir çalışma ortaya koymaya karar verdi.

Bu süreçte 55 yerli ve yabancı kaynağı inceleyerek, eserini tamamlayan Şeref Velioğlu'nu 
 en çok motive eden unsur, yazarların hayatları ile eserleri arasında ilginç benzerlikler bulmasıydı. Bu zorlu süreçte bilgi kirliliği ile başa çıkmak için yazarların iyi çevirilerinden ve yüksek lisans tezlerinden yararlanan Şeref Velioğlu, kitabını anlaşılabilir, akıcı bir dille yazmaya gayret ederek okuyucuların ilgisini edebiyata çekmeyi amaçladı.

Sanat ve Edebiyata Bir Kapı Aralıyor

Edebiyatseverler için olduğu kadar, psikoloji ve sosyolojiye ilgi duyan okurlar için de ilgi çekiceği öngörülen “Yarası Kapanmamış Hayatlar” kitabının yazarı Şeref Velioğlu, eserinin amacını şöyle açıklıyor: "Kitabımı mümkün olduğunca anlaşılabilir, akıcı bir dille yazmaya gayret ettim. Amacım edebiyata ortalama düzeyde meraklı okuyucuların belki bir kısmını duydukları ancak eserlerini okuma şansı bulamadıkları yazarlara ilgilerini artırmaktı. Biraz olsun bu yoğun siyaset gündemimizden sanat ve edebiyata bir kapı açabilirsem ne mutlu bana," 

"Yarası Kapanmamış Hayatlar" kitabı ile edebiyatseverler, 10 yazarın derinlikli hayat hikayelerini ve eserlerinin arka planlarını keşfetme fırsatı bulacak. Kitap gelirinin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak olması da ayrıca takdir topluyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
İzmir'de Sağlık Turizmi Zirvesi: Etik İlkeler ve Gelecek Vizyonu Masaya Yatırıldı
İzmir'de Sağlık Turizmi Zirvesi: Etik İlkeler ve Gelecek Vizyonu...