Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 57 yıldır tarıma yön veriyor

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 1964 yılından bu yana yayın hayatına devam ediyor...

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 57 yıldır tarıma yön veriyor
21 Temmuz 2021 - 13:40
İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 1964 yılından bu yana yayın hayatına devam ediyor. Türkiye’nin ilk kurulan ziraat fakültelerinden biri olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 66 yıllık bilgi ve deneyimini bilim dünyasına Ziraat Fakültesi Dergisi ile aktarıyor.

EÜ Ziraat Fakültesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Nedim Koşum, “1964 yılında, yılda 2 sayı olarak yayın hayatına başlayan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, (Journal of Agriculture Faculty of Ege University) şu an yılda 4 sayı olarak, 58’inci cildini yayımlıyor. Yayın hayatına merhum hocalarımız Prof. Dr. Şükrü Bulgurlu, Prof. Dr. Emin Mutaf, Prof. Dr. Ali Aras, Prof. Dr. Reşit Sönmez ve Prof. Dr. İbrahim Karaca’nın Editör Kurulu ile başlayan dergimiz, Türkiye’deki Ziraat Fakülteleri arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi ardından yayın hayatına başlayan ikinci Ziraat Fakültesi Dergisidir. İlk makalemiz merhum Prof. Dr. Şükrü Bulgurlu ve Prof. Dr. Fevzi Sevgican tarafından hazırlanmış olan ‘Rasyonel Besleme ve İtinalı Bakım Şartlarında İvesi, Sakız ve Kıvırcık Koyunlarının Süt Verimleri Üzerinde Araştırmalar’ isimli makaledir” dedi.

Dergi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Koşum, “Yayın hayatına yılda 2 sayı ile matbaa şartlarında başlayan Fakültemiz Dergisi, bugün yılda 4 sayı olarak hem basılı (ISSN 1018-8851) hem de elektronik ortamda (eISSN 2548-1207) yayımlanmaktadır. Bugüne kadar 58 Cilt içinde 152 sayı olarak basılmış olan dergimizde toplamda 2 bin 378 Araştırma Makalesi, 65 Derleme, 26 Tercüme, 9 Literatür Özetleri, 30 Doktora Özetleri, 1 Bildiri ve 1 İnceleme yayımlanmıştır. Ayrıca, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin 65’inci yılına özel hazırlanan 2020 Özel Sayısında da 17 Araştırma Makalesi ile 1 Derleme makale yayımlanmıştır” diye konuştu.

Tüm tarımsal alanlarda makaleler içeriyor
Prof. Dr. Koşum, “Dergimizde; Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Peyzaj Mimarlığı, Süt Teknolojisi, Tarla Bitkileri, Tarım Ekonomisi, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni (Tarım, Hayvancılık, Gıda, Doğa ve Yaşam Bilimleri) alanları başta olmak üzere tüm tarımsal alanlarda yürütülen çalışmalardan üretilen orijinal makaleleri yayımlamaktadır. Basım dili İngilizce ve Türkçe olup, İngilizce makalelerin dergimizde sayfa ve basım önceliği vardır. Ayrıca, dergimiz Uluslararası hakemli dergi statüsünde ve açık erişimlidir. 2017 sonlarından itibaren Fakültemiz Dergisi, TÜBİTAK ULAKBİM, DergiPark hizmeti kapsamında elektronik editoryal süreç yönetimi hizmetini kullanmaya başladı.  Dergimiz; TÜBİTAK Ulakbim Ulusal Dergiler kategorisinde taranırken, uluslararası hakemli dergi olarak da Clarivate Analysis Master Journal List içerisinde ‘Zoological Record’ altında taranıyor. Ayrıca, CAB Abstracts, FAO, Nal Catalog (AGRICOLA), TÜBİTAK/ULAKBİM ve DOAJ tarafından da taranmakta. Son dönemde SCOPUS ve SCI-Expanded indekslerine girmek üzere değerlendirme aşaması için başvuru hazırlıkları yapıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...