Egeli Madenciler Muğla'daki Orman Yangınları İçin Seferber Oldu

Egeli madenciler, Muğla’daki orman yangınlarını kontrol altına almak için seferber oldu. 21 saat süren mücadelede, madenciler ekipman ve insan gücüyle destek sağladı.

Egeli Madenciler Muğla'daki Orman Yangınları İçin Seferber Oldu
20 Ağustos 2024 - 11:21

Egeli Madenciler, Muğla’daki Orman Yangınlarının Söndürülmesi İçin Seferber Oldu

Türkiye Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

Türkiye, son günlerde farklı illerimizdeki orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Muğla’daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Muğla’nın Ula ve Yatağan ilçelerinde çıkan yangınlar, 21 saatlik çetin bir mücadele sonrasında kontrol altına alındı. Muğlalı madenciler, yangınların kontrol altına alınması için olağanüstü bir mücadele örneği ortaya koydu.

Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin Açıklamaları

Madencilerin her türlü doğal afette yaraların sarılması için insan gücü ve makine ekipmanıyla sahada olduğunu dile getiren Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Muğlalı madencilerin Ula ve Yatağan yangınlarının kontrol altına alınması için kamu ve yerel yönetimlerin ilgili birimleriyle ortak hareket ettiklerini ve çabalarının takdiri hak ettiğini söyledi.

Geçmişteki Özverili Mücadele

Muğla’da 2021 yılında 14 gün süren orman yangınlarında da Muğlalı madencilerin çok özverili bir mücadele örneği ortaya koyduklarının altını çizen Alimoğlu, “Muğla’nın topraklarının yüzde 56’sını ormanlar oluşturuyor. Ülkemizin akciğerleri konumundaki Muğla’nın yeşil dokusunun korunması her Türk vatandaşının olduğu gibi madencilerimizin öncelikli görevi. Madenciler, tecrübeli insan gücü ve geniş makine parkıyla yangınlara müdahale etti. Muğlalı madencilerimiz akaryakıt ikmal tankerleri, kepçeleri, ekskavatörleri, su tankerleri ve kamyonlarıyla yangının kontrol altına alınması için çaba gösterdi. Bundan sonraki süreçte yanan alanların tekrar ormana dönüşmesi için en büyük desteği madencilik sektörü verecektir” diye konuştu.

Madencilik Platformu’nun Rolü

Madencilik sektöründe 18 STK'nın ortaklığıyla faaliyet gösteren Madencilik Platformu’nun her doğal afette hızlıca organize olup müdahale ettiğini hatırlatan Alimoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremleri'nde de 10 binden fazla madencinin arama kurtarma ekiplerine büyük destek verdiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...