"Ela ile Hilmi ve Ali" ilk kez İstanbul Film Festivali'nde

​​​​​​​Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği film, 14 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Atlas 1948 Sineması’nda seyirciyle buluşacak ve festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

"Ela ile Hilmi ve Ali" ilk kez İstanbul Film Festivali'nde
13 Nisan 2022 - 17:37
2015’te Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve İstanbul, Ankara ve Malatya film festivallerinde En İyi Kısa Film seçilen “Salı” ile tanıdığımız yönetmen ve senarist Ziya Demirel’in ilk uzun metraj filmi “Ela ile Hilmi ve Ali”, ilk gösterimini 41. İstanbul Film Festivali’nde yapıyor.

Yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği film, 14 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Atlas 1948 Sineması’nda seyirciyle buluşacak ve festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak. Başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba’nın paylaştığı film, aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali’nin peşinde karanlık, kışkırtıcı ve kara mizahı bol bir hikâye anlatıyor. Senaryosunu Nazlı Elif Durlu ve Ziya Demirel’in birlikte yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini Doron Tempert üstlenirken, kurgusunu Selda Taşkın ve Henrique Cartaxo, sanat yönetmenliğini Gülay Doğan ve müziklerini Okan Kaya yaptı.

“Evicko” (2012) ve 2015’te Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan “Salı” gibi ödüllü kısa filmleri ile tanıdığımız yönetmen Ziya Demirel’in ilk uzun kurmaca filmi “Ela ile Hilmi ve Ali”, ilk gösterimini 41. İstanbul Film Festivali’nde yapıyor. 17 Nisan Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda ilk kez seyirciyle buluşacak film, festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak.

Tekinsiz bir üçgen
Senaryosunu Ziya Demirel ve Nazlı Elif Durlu’nun birlikte yazdığı “Ela ile Hilmi ve Ali”nin yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu üstlendi. Başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba’nın paylaştığı filmin konusu ise kısaca şöyle: Yılların matematik hocası Hilmi, kendinden yaşça küçük eşi Ela’yı üniversite sınavına hazırlarken, apartman görevlisinin ikidir sınıfta kalan 15 yaşındaki oğlu Ali’ye de matematik çalıştırır. Yaşları ve dünyaları farklı bu üç kişi, yalnızlıklarına merhemi birbirlerinde ararken, sınırların kalktığı ve tekinsizleşen bir üçgende kendilerini sıkışmış bulurlar.

Görüntü yönetmenliğini Doron Tempert’in yaptığı filmin kurgusunu Selda Taşkın ve Henrique Cartaxo, sanat yönetmenliğini Gülay Doğan üstlenirken, müziklerini de Okan Kaya yaptı. Proje halinde iken 2017 yılında Saraybosna Film Festivali'nin Film Geliştirme ve Ortak Yapım Marketi’nden ARTE Ödülü’nü alan film, Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu’nun katkılarıyla ve Tanay Abbasoğlu, Öykü Canlı ile Dirk Engelhardt’ın ortak yapımcılığında hayata geçti.

Ziya Demirel’in yönettiği “Ela ile Hilmi ve Ali” ile ilgili gelişmeleri filmin Facebook ve Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.

ELA İLE HİLMİ VE ALİ / ELA AND HILMI WITH ALI
2022, Türkiye, 102’
Türkçe, Renkli, DCP, 2:20, 5.1 Sound

Yönetmen
Ziya Demirel

Yapımcı
Anna Maria Aslanoğlu, Ziya Demirel
Yapım
istos film

Dünya Hakları
istos film

Senaryo
Ziya Demirel, Nazlı Elif Durlu

Oyuncular
Ece Yüksel, Serkan Keskin, Denizhan Akbaba, Ozan Çelik, Ayşe Demirel Çoban, Yusuf Tan Demirel, Çağdaş Ekin Şişman, Nazlı Elif Durlu

Görüntü Yönetmeni
Doron Tempert
Kurgu
Selda Taşkın, Henrique Cartaxo
Özgün Müzik
Okan Kaya
Sanat Yönetmeni
Gülay Doğan
Kostüm Tasarım
Selda Durna
Ses Tasarım
Cenker Kökten

Ortak Yapımcılar
Tanay Abbasoğlu, Öykü Canlı, Dirk Engelhardt

Yılların matematik hocası Hilmi, kendinden yaşça küçük eşi Ela’yı üniversite sınavına hazırlarken, apartman görevlisinin ikidir sınıfta kalan 15 yaşındaki oğlu Ali’ye de matematik çalıştırır. Yaşları ve dünyaları farklı bu üç kişi/insan yalnızlıklarına merhemi birbirlerinde ararken, sınırların kalktığı ve tekinsizleşen bir üçgende kendilerini sıkışmış bulurlar.

FACEBOOK | INSTAGRAM

ZİYA DEMİREL
1988 Adana doğumlu. Lisede başladığı tiyatro çalışmalarını üniversitede devam ettirdi. Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde okudu. Lise ve lisans eğitimi sırasında “Yansımasını Kaybeden Adam” (2005), Filmin Adı (Title of The Film) (2011), “Naklen Deneysel Film” (2011) adlı kısa filmleri çekti. 2012’de Çek Cumhuriyeti’nde Prag Film Okulu’nda yönetmenlik ve senaryo yazarlığı eğitimi aldı. Aynı yıl, “Pişmaniye” ve “Evicko” adlı kısa filmleri yönetti. “Evicko” ile Sinepark Kısa Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nün yanı sıra En İyi Görüntü Ödülü’nü alırken, Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması’nda da İkincilik Ödülü’nü kazandı. 2015’te yazıp yönettiği “Salı”, Cannes Film Festivali’nin kısa film yarışmasında Altın Palmiye için yarıştı. Toronto, Sundance, Rotterdam gibi festivallerde gösterilen film, İstanbul, Ankara ve Malatya film festivallerinde En İyi Kısa Film Ödülü’nü aldı. Aralarında Saraybosna’da Özel Mansiyon, İstanbul Kısa Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Akbank Kısa Film Festivali’nde Mansiyon Ödülü’nün de olduğu birçok ödülü kazanan “Salı”, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından Yılın En İyi Kısa Filmi seçildi. 2021’de Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan “Zuhal” adlı filmin ortak senaristliğini yaptı. “Ela ile Hilmi ve Ali”, Demirel’in yönettiği ilk uzun kurmaca filmidir.

Filmografi: Yansımasını Kaybeden Adam (Kısa, 2005), Filmin Adı (Title of The Film) (Kısa, 2011), Naklen Deneysel Film (Kısa, 2011), Pişmaniye (Kısa, 2012), Evicko (Kısa, 2012), Salı (Kısa, 2015), Zuhal (2021, Senaryo), Ela ile Hilmi ve Ali (2022)
instagram.com/ziyademirel

ANNA MARIA ASLANOĞLU
1984’te İstanbul’da dünyaya gelen Anna Maria Aslanoğlu, lisansını Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Siyaset Bilimi Bölümü’nde, yüksek lisansını da Boğaziçi Üniversitesi’nin Tarih Bölümü’nde tamamladı. “Gözümün Nuru” (2013), “Mavi Dalga” (2014) ve “Sivas”ın (2014) da aralarında olduğu birçok kısa ve uzun filmin reji ve yapım ekibinde çalıştı. 2012’de film ve kitap alanında çalışmalar yürüten istos yayın&film’in kurucuları arasında yer aldı. Grant Gee’nin Orhan Pamuk'un ‘Masumiyet Müzesi’ adlı romanından esinlenerek çektiği ve Venedik Film Festivali’nin Venedik Günleri bölümünde gösterilen “Innocence of Memories / Hatıraların Masumiyeti” adlı belgesel filminin yardımcı yapımcısı oldu. 2015’te Ziya Demirel’in Cannes’da Resmî Seçki’de gösterilen, Saraybosna, İstanbul, Ankara ve Malatya film festivallerinden ödüllerle dönen kısa filmi “Salı” ile başlayan yapımcılık kariyerini Emre Yeksan’ın her ikisi de Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Körfez” (2017) ve “Yuva” (2018) adlı uzun metraj filmleriyle sürdürdü. 2020’de, yapımcısı olduğu Deniz Tortum’un filmi “Maddenin Halleri”, ilk gösterimini Rotterdam Film Festivali’nde yaptı ve Antalya ve İstanbul film festivallerinde En İyi Belgesel Film, Engelsiz Filmler Festivali’nde de En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Aynı yıl Tunç Şahin’in yönettiği, Antalya’da En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini alan “İnsanlar İkiye Ayrılır” adlı filmin yürütücü yapımcılığını üstlendi. 2021 yılında Antalya Altın Portakala Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan, Tallinn Black Nights ve İstanbul film festivallerinde yarışan Nazlı Elif Durlu filmi “Zuhal”in yapımcılığını yaptı. Yapımcılar Ağı EAVE ve EWA üyesi olan Aslanoğlu en son, Ziya Demirel’in ilk uzun filmi “Ela ile Hilmi ve Ali”yi tamamladı.

istosfilm.com
instagram.com/istosfilm
vimeo.com/istosfilm
facebook.com/istosfilm
twitter.com/istosf

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...