Erik Weststrate: "Emekli olunca İzmir'e yerleşmeyi düşünüyorum"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından, "Türkiye'nin Yeşil Hikayeleri" programı kapsamında düzenlenen “Yeşil Başlangıçlar İzmir Çalıştayı” Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen ikinci buluşma ile sona erdi.
23 Şubat 2022 - 21:25
Yeşil Başlangıçlar İzmir Çalıştayı sona erdi
“Türkiye’nin Yeşil Hikayeleri” çalıştayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Dirençli ve Yeşil" bir kent için yürüttüğü çalışmalar anlatıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, "Tunç Başkanımız göreve geldiği günden bu yana doğayla kendi arasına duvarlar örmeyen bir şehir kurmak için çalışıyor. Hem Türkiye hem dünya için öncü ve örnek çalışmalar yürüttüğümüzü düşünüyoruz” dedi. Hollanda'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate ise emekli olunca İzmir'e yerleşmeyi düşündüğünü söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından, "Türkiye'nin Yeşil Hikayeleri" programı kapsamında düzenlenen “Yeşil Başlangıçlar İzmir Çalıştayı” Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen ikinci buluşma ile sona erdi.
Çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Valiliği’nin bürokratları, Doğa Derneği üyeleri, meslek odalarının temsilcileri ve çevre gönüllüleri katıldı. İzmir'in Yeşil Hikayeleri İnisiyatifi Toplantısı’nda katılımcılara, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanabilir, sürdürülebilir ve akıllı şehirler başlıkları altında yürüttüğü çalışmalar sunumlarla aktarıldı.
“Doğa ve şehir arasındaki duvarları kaldırmak için çalışıyoruz”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güven Eken, İzmir'in Türkiye’de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Yeşil Şehirler Programı’na giren ilk şehir olduğunu söyledi. Eken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Dirençli ve Yeşil Kent" vizyonu doğrultusunda İzmir’de ‘Yeşil Şehir Eylem Planı’ ve ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın tamamlandığını vurguladı.Eken, “Dünyadaki değişim şehirlerin tetiklediği bir değişim. Dünya nüfusunun yarıdan fazlası şu an şehirlerde yaşıyor. İklim krizi, doğayla uyum dediğimizde aslında çözümlerin sorunu yaratan yerde yani şehirlerde olması gerektiğini biliyoruz. Tunç Başkanımız seçildiği günden beri doğayla kendi arasına duvarlar örmeyen bir şehir kurmak için çalışıyor. Biz de İzmir’de bütün stratejik planlarımızı, alt eylem planlarımızı, projelerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Hem Türkiye hem dünya için öncü ve örnek çalışmalar yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Kadim kültürlerden ve örneklerden faydalanarak İzmir için benzersiz, doğayla uyumlu bir şehir politikası uygulamaya çalışıyoruz. İzmir’de doğa ve şehir arasındaki duvarları, fiziksel, kültürel ve ekonomik bariyerleri kaldırarak şehirleri yeniden yeryüzü ekosisteminin parçası haline getirmeye çalışıyoruz. Zaten iklim krizi gibi evrensel bir sorunu çözmek için de yapabileceğimiz tek şey bu” dedi.