"Eşit Masallar" tiyatro oyunu turneye çıkıyor

Türkiye'nin genç, yenilikçi ve dinamik bankası Odeabank tarafından geliştirilen ve kadın-erkek eşitliği bakış açısıyla yeniden yorumlanan masallardan uyarlanan “Eşit Masallar” tiyatro oyunu turneye çıkıyor.

"Eşit Masallar" tiyatro oyunu turneye çıkıyor
14 Mayıs 2022 - 12:59

Odeabank’tan çocuklara ve tiyatro severlere sevindirici haber. Odeabank’ın kadın-erkek eşitliği kavramına dikkat çekmek amacıyla geliştirdiği ve hem çocuklardan hem de ebeveynlerden büyük ilgi gören Eşit Masallar tiyatro oyunu turneye hazırlanıyor. Eşit Masallar oyunu İstanbul’dan sonra ilk kez Kayseri’de sahne alacak. 

TÜRKİYE'nin genç, yenilikçi ve dinamik bankası Odeabank tarafından geliştirilen ve kadın-erkek eşitliği bakış açısıyla yeniden yorumlanan masallardan uyarlanan “Eşit Masallar” tiyatro oyunu turneye çıkıyor. 

Geçen yıl ilk kez İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 25. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan Eşit Masallar oyunu, İstanbul’dan sonra bugün ilk kez Kayseri’de sahne alacak. Eşit Masallar oyunu Türkiye turnesi kapsamında Odeabank’ın şubelerinin bulunduğu illerden 15 Mayıs’ta Konya’da ve Haziran sonuna kadar ise Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, İzmir ve Muğla’da çocuklar ve tiyatro severlerle buluşacak. 

Bugüne kadar İstanbul’da toplam 19 kez sahnelenen Eşit Masallar oyununu 7.000 kişi izledi. 

Çocuklar ve ebeveynler tarafından büyük ilgi gören Eşit Masallar projesindeki kahramanlar Sindirella, Rapunzel, Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurbağa Prens bu kez bir tiyatro oyunu olarak kaleme alınan yeni maceralarında kalıplaşmış yargıları yıkıyor. Beş masalın kahramanlarının aynı sahnede buluşacağı oyunda, yeniden yorumlanan hikâyelerle toplumsal cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre konularına dikkat çekiliyor. 


Eşitlik kavramını sahneye taşıyoruz

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, her kesimden beğeni toplayan Eşit Masallar projesinin Türkiye çapında sahneye çıkması nedeniyle mutluluk duyduklarını belirterek, tiyatro oyunu ile ilgili şunları söyledi: “2020 yılında başlattığımız ve kadın-erkek eşitliği bakış açısıyla yeniden yorumlanan Sindirella, Rapunzel, Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurbağa Prens masal kitapları büyük ilgi ile karşılandı. Eşit Masallar projesine başladığımız tarihten bu yana 550 bin kitap bastırarak 100 bine yakın çocuğa ücretsiz olarak hediye ettik. Web sitemiz üzerinden dijital kitaplarımız 250.000’e yakın kez görüntülendi. Çocuklardan, ailelerinden ve eğitimcilerden bizi motive eden olumlu geri bildirimler aldık. Eşitlik, temel bir insan hakkı olmasının yanı sıra aynı zamanda toplumların sürdürülebilir kalkınması açısından da önemli. Banka olarak projeye başlama amacımız, toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını küçük yaşlardan itibaren çocukların zihinlerine doğru ve pozitif bir şekilde yerleştirmek, anne babalar arasında da konuyla ilgili farkındalık yaratmaktı. Aldığımız olumlu tepkiler de doğru bir noktaya parmak bastığımızı gösterdi. Bu geri bildirimler sonucunda nasıl daha fazla çocuğa ulaşabiliriz derken tiyatronun besleyici ve geliştirici yönünden faydalanmaya ve masalları tiyatro oyununa uyarlamaya karar verdik. Bugüne kadar İstanbul’da farklı sahnelerde sergilediğimiz tiyatro oyunu, çocuklar ve ebeveynleri tarafından ilgiyle karşılandı. Tiyatro oyununun ilgi ile karşılanması bizi cesaretlendirdi. Bunun sonucunda da oyunu İstanbul dışına taşımaya karar verdik. Eşit Masallar oyunumuz ilk olarak Kayseri ile başlayacağımız Türkiye turnesi kapsamında Haziran ayının sonuna kadar şubelerimizin bulunduğu 8 şehirde sahne alacak. Yılın geri kalanında da Türkiye’de diğer şehirlerde çocuklarla buluşmayı planlıyoruz. Hep arzuladığımız gibi oyunun Türkiye çapında çocuklarımızla buluşacağı için mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz adım adım ilerlediğimiz projemizi Türkiye’de tüm çocuklara sergilemek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...