EÜ'de "Yükseköğretim Kalite Güvencesi" konferansı yapıldı

İZMİR Ege Ajans)- Kaliteyi içselleştirerek bir kurum kültürü haline getiren Ege Üniversitesinde bu alana yönelik çalışmalar devam ediyor.

EÜ'de "Yükseköğretim Kalite Güvencesi" konferansı yapıldı
29 Kasım 2024 - 09:47

Prof. Dr. Sınağ, “Ege Üniversitesinin kalite olgunluk seviyesi üst düzeyde”

İZMİR Ege Ajans)- Kaliteyi içselleştirerek bir kurum kültürü haline getiren Ege Üniversitesinde bu alana yönelik çalışmalar devam ediyor. Ege Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından kalite kültürünü yaygınlaştırması ve tabana yayılması amacıyla son 3 yıldır periyodik olarak gerçekleştirilen Birim Kalite Komisyonları toplantıları kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sınağ’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” başlıklı konferans gerçekleştirildi.
Ekinliğe; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, EÜ Akreditasyon ve Kalite Yönetimi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, birimlerin kalite komisyon üyeleri, idari ve akademik çalışanlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Prof. Dr. Ali Sınağ’ın özgeçmişini katılımcılara aktararak araştırma ve kalite konusundaki deneyimine ve kalite yönetiminde aldığı önemli görevlere vurgu yaptı.

Konuşmasında Ege Üniversitesinin kalite yönetimi alanında önemli başarılara imza attığını belirten Prof. Dr. Ali Sınağ, “Ege Üniversitesi, kurumsal anlamda YÖKAK’tan 5 yıllık tam akreditasyon alan ilk üniversite olma özelliğini taşıyor. Gerek bu başarısı gerekse takip eden uygulamaları, üst yönetimin kaliteyi sahiplenmesi, Ege Üniversitesinde üst düzeyde bir kalite olgunluk seviyesi olduğunu gösteriyor. Ege Üniversitesi ayrıca ülkemizin 23 araştırma üniversitesi arasında yer alıyor” dedi.


“En önemli paydaşlar öğrenciler”

Kalite yönetiminde en önemli paydaşların öğrenciler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sınağ, “Bizlerin özellikle öğrencileri bu kalite sürecinin içerisine dahil etmemiz gerekiyor. Günümüzde hızla gelişen ve değişen bir yapay zeka teknolojisi mevcut. Bizim de bu devrimi kaçırma lüksümüz yok. Üniversitelerimizin dijitalleşmeyi önemsemesi, müfredatlarını ve öğretim tekniklerini güncel tutması gerekiyor. Sürdürülebilirlik de çok önemli. Kalite sürecine liderlik edecek üst yöneticilerimize bu konularda önemli görevler düşüyor” dedi.

Sağlıklı bir kalite yönetimi adına PUKÖ (Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem al) döngüsünün iyi bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sınağ, “Dış kalite güvence sistemine hazır olmanız için öncelikle sağlıklı bir iç kalite güvence sistemi kurmanız gerekiyor. Periyodik öz değerlendirmelerin hem akademik hem de idari düzeyde yapılması bu süreci besleyecektir. İzleme ve iyileştirmeler tüm yükseköğretim kurumlarımızda eksik kalan yönler olarak karşımıza çıkıyor. Ege Üniversitesi 5 yıllık tam akreditasyon aldığına göre bu süreçleri sağladığını ispat etmiş bir üniversite konumunda. Bununla birlikte karar destek mekanizması olarak veriye dayalı izleme ve iyileştirmede kullanılacak birbiri ile konuşabilen yazılımlar, veri destek sistemleri kalite güvence sisteminin önemli bir bileşenidir ve bu sürecin iyileştirilmesinde önemli katkıları olacaktır. Kalite kültürünün hem akademik hem idari personel tarafından içselleştirilmesi önemli. Kurumun gerçekleştirdiği kalite çalışmalarından dış paydaşlar ve kamuoyu da haberdar edilmeli” diye konuştu.

Konuşmanın ardından EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün katkılarından ötürü Prof. Dr. Ali Sınağ’ya teşekkürlerini sundu. Etkinlik, Prof. Dr. Sınağ’ın katılımcılardan gelen soruları yanıtlamasının ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
2025 Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi: Büyük İkramiye Bergama'ya Çıktı
2025 Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi: Büyük İkramiye...
Menemen Belediyesi 2024'ü Dev Proje Açılışlarıyla Taçlandırdı
Menemen Belediyesi 2024'ü Dev Proje Açılışlarıyla...