EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri üretmeye devam ediyor

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri, Fateks Kumaş firmasının katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi" ile yaratıcılıklarını sergiledi.

EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri üretmeye devam ediyor
11 Haziran 2024 - 11:00

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Öğrencileri Yaratıcılıklarını "Atık Estetiği" Sergisi ile Gösterdi

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri “Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi” ile yaratıcılıklarını sergiledi.

Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencileri tarafından Fateks Kumaş firmasının katkılarıyla, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Atık Estetiği: Sürdürülebilir Dokunuşlar Öğrenci Çalışmaları Drapaj Sergisi” Prof. Dr. Yusuf Vardar -MÖTBE- Kültür Merkezinde ziyaretçilere kapılarını açtı. Serginin açılışına Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Sergi Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ve elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sergi Küratörü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, serginin sürdürülebilirlik ve atıkların değerlendirilmesi teması kapsamında hazırlandığını vurgulayarak, tasarımcılar, bu sergi ile atık malzemelerin yaratıcı bir şekilde kullanılarak nasıl yeni bir estetik anlayışına dönüştürülebileceği konusunda ziyaretçileri düşünmeye davet ettiğini söyledi.


“Yeniden değer kazandırma ve farkındalık oluşturma”

Dr. Öğretim Üyesi Özlem Kurtoğlu Necef, “Doğal renkler ve denim kumaşların kullanıldığı bu sergi, atıkların yeniden kullanarak ve dönüştürülerek yeni bir değer kazandırma konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor” dedi.  Sergide yer alan her bir eserin farklı bir hikâyesi olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Kurtoğlu Necef, “Açma halkaları bir kemere, plastik şişeler birer çiçeğe, kablolar, pipetler gibi sıradan atık malzemeler süsleme malzemesine dönüşerek estetik bir değer kazanmıştır” diye konuştu.

Sergi kapsamında yer alan tüm ürünlerin drapaj tekniği ile tasarlandığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Kurtoğlu Necef, “Bu harika eserlerde emeği geçen tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum. Hepinize katılımınız ve ilginiz için teşekkür ederim" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vişne Madencilik'in Halka Arzı 3-5 Şubat'ta Başlıyor: Pay Başına Fiyat 37,44 TL
Vişne Madencilik’in Halka Arzı 3-5 Şubat’ta Başlıyor: Pay...
Bergama'ya 9. Baraj: Bölümçam Barajı'nda Çalışmalar Hız Kazandı
Bergama’ya 9. Baraj: Bölümçam Barajı'nda Çalışmalar Hız...