EÜ Mühendislik Fakültesinden uluslararası bir proje daha....

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı (MoESTD) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde...

 EÜ Mühendislik Fakültesinden uluslararası bir proje daha....
12 Mayıs 2021 - 16:38

İZMİR( Ege Ajans)- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı (MoESTD) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde, 2020 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kambiz Ramyar’ın “Atık Malzemeler Kullanılarak Kendiliğinden Yerleşen Ağır Beton Geliştirilmesi” başlıklı projesi desteklemeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz,  Yeni YÖK’ün öncelikli hedeflerinden biri olan uluslararasılaşma stratejisi kapsamında yurt dışından yükseköğretim kurumlarıyla iş birliklerini ve iletişim ağlarını geliştirmeye devam ediyor. TÜBİTAK ile Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı arasındaki protokol çerçevesinde, 2020 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Kambiz Ramyar ve araştırma ekibinin hazırladıkları araştırma projesi desteklenmeye uygun bulundu. Başta öğretim üyemiz Prof. Dr. Ramyar olmak üzere proje ekibini  tebrik ediyorum” dedi.

“Yeşil ve sürdürülebilir malzemelerin geliştirilmesine de öncülük edecek”
Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Türkiye ayağı yürütücüsü Prof. Dr. Kambiz Ramyar,  “Geleneksel beton kullanımında radyasyondan etkin koruma için elemanların kalınlıklarının çok büyük olması gerekirken, ağır agregalar ile üretilen ağır betonlar ile kalınlıklar önemli oranda azaltılabilmektedir. Radyasyona karşı koruyucu malzeme olarak diğer malzemelere göre maliyetinin düşük olmasından dolayı veya kayma ve devrilmelere karşı önlem olarak da ağır betonlar tercih edilebilmektedir. İkili işbirliği protokolü çerçevesinde bu araştırma projesi, demir-çelik sanayisinden atık olarak ortaya çıkan ağır cüruf agregası ile birlikte termik santral atığı olan uçucu kül gibi atık malzemeler kullanılarak elde edilen yenilikçi ve kendiliğinden yerleşme özelliğine sahip çimento esaslı radyasyon önleyici betonun incelenmesini ve döngüsel ekonomiye geçişe katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca bu proje, Sırbistan takımı ile yapılacak olan toplantılar ve ülke ziyaretleri sayesinde bilimsel ve teknolojik alanlarda bilgi alışverişi ile yeşil ve sürdürülebilir malzemelerin geliştirilmesi için yeni projelerin geliştirilmesine öncü olacaktır” dedi.    

 Uluslararası iş birlikli  multidisipliner proje ekibi
Proje kapsamında Ege Üniversitesi araştırma takımında, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Kambiz Ramyar, Doç. Dr. Özge Andiç-Çakır ve Dr. Cihat Yüksel; Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Nebiye Füsun Çam ve Dr. Buket Canbaz Öztürk yer alıyor. Projenin Sırbistan ekibinde ise JSC Malzeme Test Enstitüsü  (Institute for Materials Testing JSC)’nden Dr. Ksenija Janković yürütücülüğünde bir araştırma takımı görev yapıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Av. Olgu Altuğ'dan Bergama Esnaf Çarşısı İçin Yargı Kararı Değerlendirmesi
Av. Olgu Altuğ'dan Bergama Esnaf Çarşısı İçin Yargı Kararı...
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...