FİBA Grubu, Gelecek Varlık'ın halka arzı için SPK'ya başvurdu

FİBA Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık, şirket paylarının halka arzı amacı ile izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu.

FİBA Grubu, Gelecek Varlık'ın halka arzı için SPK'ya başvurdu
02 Mayıs 2021 - 01:31

FİBA Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık, şirket paylarının halka arzı amacı ile izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. 2020 yılı sonu itibarıyla, devir aldığı alacaklardan bugüne kadar 3,8 milyar TL tahsilat gerçekleştiren şirket, 2021 ilk çeyreğinde tahsilat tutarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artırdı. Kuruluşundan bu yana 1,5 milyon gerçek ve tüzel kişinin borcunu devralan Gelecek Varlık, bugüne kadar 480 binden fazla müşterisini finansal özgürlüğüne kavuşturdu. PwC Türkiye tarafından hazırlanan sektör raporuna göre, Gelecek Varlık toplam yatırım tutarı, satın alınan anapara ve tahsilat büyüklüğü ile varlık yönetimi sektöründe lider konumda bulunuyor.

FİBA Grubu şirketlerinden Gelecek Varlık, şirket paylarının halka arzı amacı ile izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. Varlık yönetim sektörünün lideri Gelecek Varlık, halka arz süreci için Garanti Yatırımı yetkilendirdi. SPK'ya iletilen taslak izahname, şirketin internet sitesinde (www.gelecekvarlik.com.tr), aracı kurum Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin internet sitesinde (www.garantibbvayatirim.com.tr) ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlandı.

Gelecek Varlık 2020 yıl sonu verilerine göre, 1,9 milyar TL yatırımla bankaların 17,2 milyar TL büyüklüğündeki tahsili gecikmiş alacağını devraldı. Kuruluşundan bu yana 1,5 milyon gerçek ve tüzel kişinin borcunu devralan Gelecek Varlık, toplamda 480 binden fazla müşterisini de finansal özgürlüğüne kavuşturdu. PwC Türkiye tarafından hazırlanan sektör raporuna göre, Gelecek Varlık toplam yatırım tutarı, satın alınan anapara ve tahsilat büyüklüğü ile varlık yönetimi sektöründe lider konumda bulunuyor.

“Yıla yüzde 28 tahsilat artışı ile başladık”

Gelecek Varlık’ın 2020 yıl sonu itibarıyla devir aldığı alacaklardan toplam 3,8 milyar TL tahsilat gerçekleştirdiğini ve 2021 ilk çeyreğinde tahsilat tutarını bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 28 artırdığını vurgulayan Gelecek Varlık Genel Müdürü Sezin Ünlüdoğan şunları ifade etti:

“Müşterilerimize sağladığımız çözümlerle 2020 yılını 551 milyon TL tahsilatla kapattık. 2021 ilk çeyreğinde tahsilatımızı 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 28 artırarak büyümeye devam ettik. Özellikle bu zor dönemde işletmelerin faaliyetlerine devam etmeleri ve bireylerin finansal özgürlüklerine kavuşmaları için müşterilerimize çözüm odaklı esneklikler sağladık. Gücümüzü, müşterilerimizin finansal durumlarını yakından takip etmemizi ve kişiye özel çözümler üretmemizi sağlayan gelişmiş dijital altyapımız ile deneyimli insan kaynağımızdan alıyoruz.”

Gelecek Varlık’ın 550’den fazla kişiye istihdam sağladığını da belirten Ünlüdoğan, “FİBA Grubu’nun toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki değerlerine bağlı kalarak, çalışanlarımızın yüzde 66’sı ve yönetim kadromuzun yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor. Uzlaşmacı, çözüm odaklı ve yenilikçi bir yaklaşımla faaliyetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

“Gelecek Varlık sektördeki borçluların yarısına çözüm üretmeye çalışıyor”

Risk Merkezi verilerine göre sektörde 2 milyonun üzerinde borçlu bulunduğuna ve mevcut borçluların yarıya yakınının Gelecek Varlık müşterisi olduğuna dikkat çeken Ünlüdoğan şunları söyledi:

FİBA Grubu’nun finans sektöründeki deneyimi ve Gelecek Varlık’ın 15 yıllık başarılı geçmişi ile hisselerimizi halka arz etmeyi planlıyoruz. Türkiye’de çok güçlü bir bankacılık sistemi ve buna paralel olarak güçlü bir varlık yönetimi sektörü olduğu kanaatindeyiz. Halka arz başvurumuzla birlikte, yatırımcıları bu sektördeki gelişime ortak etmeyi ve yanımızda görmeyi amaçlıyoruz. Yatırımcılarımızın varlığıyla birlikte, müşterilerimize sunacağımız yeni imkânlarla daha fazla kişi ve kurumu finansal özgürlüğüne kavuşturacağımıza, sektördeki pozisyonumuzu güçlendireceğimize inanıyoruz.” 

Ünlüdoğan“Sektörümüz, çözüm arayan borçluları finansal özgürlüklerine kavuşturmak ve bankaların bilançolarının daha sağlıklı ve güçlü bir yapı kazanmasına katkı sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek Varlık da sektör lideri olarak, yenilikçi çalışmalarıyla öncü rol oynuyor” dedi.

“Finansal sistemin sürekliliği için önemli bir katkı sağlıyoruz”

Varlık yönetim şirketlerinin, bugüne kadar bankalardan 3 milyondan fazla borçlunun yaklaşık 62 milyar TL anaparası olan takipteki kredilerini satın alarak ekonomik istikrarın sürdürülebilirliğine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Ünlüdoğan şöyle konuştu:

“Varlık yönetim şirketlerinin uzmanlık alanı, tahsili gecikmiş alacakların çözümlenmesi ve tasfiyesi, finansal ve operasyonel olarak yeniden yapılandırılmasıdır. Sektörümüz, yönettiği sorunlu alacak miktarını 2020 yılı sonunda 54 milyar TL’ye kadar indirdi. Bugüne kadar 1 milyondan fazla kişi finansal özgürlüğüne varlık yönetim şirketlerinin çözümleri sayesinde kavuştu. Sektörümüz, finans sektörünün alacaklarını devralarak ve çözümleyerek finansal sistemin sürekliliğine önemli bir katkı sağlıyor. PwC Türkiye tarafından hazırlanan sektör raporunda da sektörün gelecek yıllarda hızlı bir büyüme dönemine gireceği ifade ediliyor. FİBA Grubu’nun finans sektöründeki deneyiminden aldığı güçle ve 15 yıllık geçmişiyle Gelecek Varlık’ın, bu süreçte de lider konumunu koruyacağına inanıyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...