Foça'da Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlanacak

Foça, 27 Eylül 2024'te Ahilik Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın öncülüğünde düzenlenen kutlamalar, yerel esnaf, belediye ve kaymakamlık iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Foça'da Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlanacak
26 Eylül 2024 - 17:13
BAKIRÇAY - Foça, 27 Eylül 2024 tarihinde Ahilik Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın öncülüğünde düzenlenen kutlamalar, Foça Belediyesi, Foça Kaymakamlığı ve İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (İESOB) desteğiyle gerçekleştirilecek.

Ahilik Geleneği Sürdürülüyor
Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir
, Ahilik kültürünün esnaf dünyasında köklü bir geçmişe dayandığını belirterek, "Ahilik, ticarette dürüstlük, kardeşlik ve toplumsal dayanışma ilkelerine dayanan bir geleneğimizdir. Bu değerleri yeni nesillere aktarmak büyük önem taşıyor. Etkinlikler bu amaca hizmet ediyor" dedi.

Zengin Etkinlik Programı
Kutlamalar saat 11:30’da Foça Taksi Durağı önünde başlayacak kortej yürüyüşü ile start alacak. Kortej, Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’na ulaşacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından protokol konuşmaları gerçekleştirilecek.

Etkinliklerin en dikkat çekici anlarından biri, geleneksel Ahi Kuşatma töreni olacak. Yılın ahisi olarak seçilen esnafa plaket takdimi yapılacak. Şiir dinletileri, gösteriler ve çeşitli sosyal etkinlikler de programa renk katacak. Kutlamalar, tüm katılımcılara pilav ve ayran ikramıyla sona erecek.

Başkan Özdemir, "Ahilik, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın adıdır. Foça halkını bu anlamlı günümüzde yanımızda görmekten mutluluk duyacağız" diyerek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev Sahibi Mağdur
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev...
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir yazı
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir...