Foça'da Bayram Bereketi: 9 Günlük Tatil Esnafı Canlandırdı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, tatil bölgelerinde büyük bir hareketlilik yarattı. Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, bu sürecin esnafa adeta can suyu olduğunu söyledi.

Foça'da Bayram Bereketi: 9 Günlük Tatil Esnafı Canlandırdı
25 Haziran 2024 - 15:31
FOÇA'DA ESNAF RAHAT BİR NEFES ALDI
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, tatil bölgelerinde büyük bir hareketlilik yarattı. Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, bu sürecin esnafa adeta can suyu olduğunu söyledi. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerindeki esnaflar, bayram boyunca yoğun bir dönem geçirdi. Bu yoğunluk, ekonomik zorluklarla mücadele eden esnaflar için bir umut ışığı oldu.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
Geçmiş yıllara kıyasla tatilcilerin alım gücünde bir düşüş gözlemlense de bayram tatilinde yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Özdemir, "Tesislerdeki doluluk oranları bayram sonrasında da devam edecek" diyerek, bu olumlu tablonun süreceğini vurguladı.
 
FOÇA YÜKSELİŞTE
Son dönemde Foça'ya özellikle İzmir dışından tatilcilerin de ilgi gösterdiğini belirten Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, ilçedeki hareketliliğin eylül ayı sonuna kadar devam ettiğini ifade etti. Foça'nın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirme konusunda kararlı olduklarını ifade eden Özdemir, turizmin yılın 12 ayına yayılması için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğinin de altını çizdi.

BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ
Bölgenin turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için birlik olmanın önemine vurgu yapan Sedat Özdemir, "İzmir’in kuzeyini; Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa, Foça ve Menemen’i kapsayan geniş çaplı bir iş birliğine acil ihtiyaç var. Yöremizin turizm potansiyelini ortak bir stratejiyle değerlendirebilmek için Bakırçay Belediyeler Birliği'nin de yeniden kurulması veya işlevsel hale getirilmesi gerekiyor" dedi.

BOL KAZANÇLAR
Başkan Özdemir, başta Foça olmak üzere tüm bölge esnafına kolaylıklar ve bol kazançlar dileyerek, bayram tatilinin hem tatilciler için unutulmaz deneyimler sunduğunu hem de esnaf için ekonomik bir canlanma sağladığını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'de Tüzük Kurultayı Öncesi Hareketlilik: Başkan Tugay'dan Önemli Açıklamalar
CHP'de Tüzük Kurultayı Öncesi Hareketlilik: Başkan Tugay'dan...
Başkan Çelik Açıkladı: Bergama'da 100 Milyon TL Borç Ödendi, Yatırımlar Yolda!
Başkan Çelik Açıkladı: Bergama'da 100 Milyon TL Borç Ödendi,...